23948sdkhjf

Hvilke virksomheder viser vejen for dansk industri?

Det er især de produktionsvirksomheder, der kombinerer omtanke for miljø og bæredygtighed med et godt arbejdsmiljø, som ifølge politikerne på Christiansborg er på rette kurs.
De danske produktionsvirksomheder gør det generelt godt. Det mener en række af Christiansborgs erhvervsordførere, der især fremhæver de virksomheder, der forener miljø og produktion.

Jern & Maskinindustrien har spurgt politikerne, hvilke virksomheder de mener sætter den rigtige kurs for dansk industri, og hvad der gør, at netop disse virksomheder er på rette vej.

Lisbeth Bech Poulsen, erhvervsordfører for SF
- I stedet for at sætte nogle konkrete navne på, vil jeg i stedet fremhæve de virksomheder, der forener produktion med miljø, natur og bæredygtighed. De viser, at man godt kan have øje for naturen samtidig med, at man producerer og udvikler sine produkter. Desuden vil jeg fremhæve de virksomheder, der har gode vilkår for deres medarbejdere. Det er dem, der sætter standarden. Uden at sætte navne på, kan jeg blot sige, at dem er der heldigvis rigtig mange af i dan danske industri, og derfor vil jeg ikke fremhæve nogle frem for andre.

Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti
- Jeg synes, at i 2015 har især virksomheden Photocat i Roskilde sat den rigtige kurs for industrien. Med deres produktion af væsker, som kan reducere mængden af kvælstofoxider i luften og mindske væksten af alger, når blandingerne anvendes i overfladebehandling af blandt andet tage og mure, viser virksomheden, at de tænker på miljøet. Photocat har et kæmpe vækstpotentiale og kan potentielt få enorme ordrer i USA. Samtidig forener virksomheden både industri, danske arbejdspladser og miljøspørgsmål. Men alle de store multinationale produktionsvirksomheder gør det lige nu godt med flotte regnskaber. Udfordringen for dem er nu at få skabt nogle flere danske industriarbejdspladser. Det gælder både virksomheder som Danfoss, Grundfos og Terma, hvor det går godt, men hvor udfordringen nu er at skabe arbejdspladser. Omkring metalindustrien vil jeg fremhæve, at de har været gode til at tage robotteknologi til sig. Dermed har de kunnet effektivisere og fastholde danske arbejdspladser. Også mange mindre maskinfabrikker i Danmark har været gode til at få robotter ind i produktionen og har dermed højnet produktiviteten.

Morten Bødskov, erhvervsordfører for Socialdemokratiet
- Jeg vil ikke pege på nogle bestemte virksomheder, men der er heldigvis mange danske produktionsvirksomheder, der sætter kursen for dansk industri. Selv om væksten står i stampe, så gør mange af virksomhederne det fremragende. Vi kender alle vores fyrtårne inden for produktion, men vi skal også være opmærksomme på, at der er andre virksomheder, der også arbejder for at have den fremmeste produktion, at være først på markedet og have den mest velkvalificerede arbejdsstyrke. Den danske erhvervsstruktur er baseret på små- og mellemstore virksomheder. Dem skal vi ikke glemme, for uden smv’erne ville vi ikke have de store fyrtårne.

Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre
- Der er heldigvis mange virksomheder, der sætter den rigtige kurs for dansk industri. Et godt eksempel er Bila på Mors, hvor jeg netop har været på besøg. Det er en virksomhed, der sælger robot- og automatiseringsløsninger, og på den måde viser de vejen for industrialiseringen 4.0. Med dygtige medarbejdere, viden og teknologi laver løsninger, der gør, at det stadig kan betale sig at producere i Danmark, og det er en succes. Derudover vil jeg fremhæve Akea Automation i Thisted, der blandt andet producerer dele til Harley Davidson motorcykler. Med viden og dygtigt håndværk producerer de noget, der efterspørges i hele verden, og det synes jeg, er sejt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189