23948sdkhjf

Nichesats giver Qubiqa vækst

Automatiseret plukning af lag giver travlhed hos den nordjyske virksomhed, som sidder på 40 procent af markedet indenfor fødevare-, detail- og distributionsbrancherne
I mange år levede Qubiqas lagplukker, kaldet Layer Picker, et stille men godt liv hos en enkelt kunde. Samtidig havde Arden-virksomheden fokus på flere forskellige projekter i lige så forskellige størrelser.

- Men det ændrede sig, da Aksel Jepsen i 2010 blev ansat som administrerende direktør, fortæller business unit director, Jacob Libach Nielsen, til AutomationsFokus.

Unikt og patenteret produkt øger omsætningen
- Man indså da, at man havde et unikt produkt, som oven i købet var patenteret, og derfor dannede man Qubiqa Logistics til at satse kraftigt på Layer Pickeren, siger Jacob Libach Nielsen.

Og satsningen har båret frugt.

- Siden 2011 er omsætningen ved salg af Qubiqas Layer picker firedoblet og vil i løbet af få år udgøre mere end halvdelen af omsætningen i Qubiqa Logistics, siger Jacob Libach Nielsen.

På verdensplan står der i dag 350 installerede løsninger, hvoraf 70 blev solgt i 2015.

Nichesats kræver nicheviden
Fremgangen afspejles også i medarbejderstaben, som Jacob Libach Nielsen forventer, vil stige fra de nuværende 90 ansatte til 120 over den nærmeste årrække, og rekrutteringsprocessen vejer tungt:

- Et nichesats kræver nicheviden, og derfor skal en sælger til fødevareindustrien vide næsten lige så meget om fedtprocenter og miljøkrav som kædehjul og kontraventiler, siger han.

Fra Arden til Australien
Jacob Libach Nielsen ser det succesfulde nichesats som en rejse. Derfor fortæller han med en stor stolthed, at Qubiqas første ordre til Australien i disse dage er på vej down under, hvor en dansk commissioning engineer starter installationen op i august.

Qubiqa ser et stort potentiale i Australien, hvor både økonomien og en øget konkurrence kræver mere automation. Men også i Europa er der store vækstmuligheder.

- Vores analyser viser, at automationsgraden i de europæiske distributionscentre vil stige fra blot 15 procent til 50 indenfor dem nærmeste årrække, siger Jacob Libach Nielsen, der samtidig nævner Canada som et af Qubiqa hovedmarkeder.

I næste udgave af AutomationsFokus går vi tættere på Layer Pickerens tekniske formåen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281