23948sdkhjf

Siemens: 3D-print rykker snart ind i produktionen

3D-print vil blive brugt på almindelige maskinfabrikker i nær fremtid, mener Siemens. 3D-print er i mange tilfælde den hurtigste teknik.
3D-print, også kaldet additiv produktion, vil hurtigt rykke ind i almindelige produktionsvirksomheder. Det forudser Siemens’ eksperter på området.

- Vi udvikler vores teknologi inden for additiv produktion, og vi ser det som et strategisk område, og derfor arbejder vi også sammen med alle de store inden for 3D-print, siger Andreas Saar, som er øverste leder af Siemens’ afdeling for additiv produktion.

Jern & Maskinindustrien mødte ham og hans kollega Steve Madeley på Hannovermessen.

- Vi tror, at additiv produktion i de kommende år vil brede sig fra prototype-fremstilling og ud i den almindelige produktion. Mange virksomheder vil købe en 3D-printer, siger han.

For at demonstrere sit synspunkt viser Andreas Saar et rørformet element, som bruges i en gasturbine. Det bliver lavet først i en 3D-printer, og derefter bliver der skåret af og boret huller på traditionel vis.

- Alternativet var, at vi skulle støbe det, og det ville tage meget længere tid, siger han.

- Det her bruges allerede inden for flyproduktion og energi, hvor der er løbende ændringer og optimeringer af komponenter. Det er meget lettere at lave designændringer, når man bruger 3D-printing, for der er ikke nogle forme, der skal ændres. Derfor tror vi også, at teknologien vil flytte ind i almindelig industriproduktion hurtigt.

Udbredt inden længe
Andreas Saar tror, at teknologien vil blive brugt på almindelige maskinfabrikker inden længe.

- Lige nu er omkostningerne høje, og teknologien er langsom. Men når det ændrer sig, så vil teknologien få meget større udbredelse. Teknologien er allerede rentabel ved produktion af 1.000 styk af et emne, siger han.

Reparation af skibsskruer
Siemens deltager i et 3D-print konsortium i Rotterdam Havn. Her printer man dele, som skibene står og mangler.

- Teknologien kan både bruges til at producere nye dele og til at reparere dele. Hvis en aksel er blevet beskadiget, så er 3D-print ideelt til at lave en reparation, siger Steve Madeley, som er en anden af Siemens' eksperter på området.

- Det giver meget mere mening at reparere end at sende en ny del, som måske først kan være fremme efter flere måneder, siger Steve Madeley, der er overbevist om, at tiden arbejder for 3D-print.

- Udstyr til additiv produktion vil blive billigere og billigere, forudser han.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094