23948sdkhjf

Grundfos hindrer oversvømmelser i Budapest

Indbyggerne i den ungarske hovedstad sætter deres lid til, at Budapest Canalization Works tager sig af deres spildevand og forhindrer oversvømmelser.
I august 2015 oplevede Ungarn de kraftigste regnskyl nogensinde. Der var vand i enorme mængder. I hovedstaden kom der over 80 millimeter vand på en time. Det skriver Grundfos på sin hjemmeside.

- I løbet af én dag oplevede vi flere nedbrud i vores netværk, end vi normalt oplever på to år. Mere end 50. Pumperne klarede sig imidlertid alle godt, siger György Palkó.

Han er administrerende direktør for Budapest Canalization Works og har spillet en afgørende rolle for at finde frem til de rigtige samarbejdspartnere. For pumpernes vedkommende blev det Grundfos.

De to virksomheder har indgået et tæt samarbejde, og Grundfos har leveret et stort antal pumper til Budapest Canalization Works, herunder store KPL-propelpumper, en række drikkevands-, spildevands- og doseringspumper samt en serviceaftale.

- Vi vil ikke bare købe en pumpe. Vi vil købe en samlet løsning. Vi vil have holdbare, driftssikre produkter og adgang til mennesker, som kan holde dem kørende. Og det får vi gennem vores samarbejde med Grundfos, tilføjer György Palkó.

Den største i byen
Et af de steder, hvor pumperne og serviceaftalen er sat i sving, er ved pumpestationen i Ferencváros-området i den centrale del af byen.

Klincsek Kálmán er ansvarlig for driften af stationen, og for ham er nedetid uacceptabel. Og for ham er det naturligt at forberede sig på de værst tænkelige scenarier.

- Hvis vores pumper bryder sammen, kan det medføre oversvømmelser. Det kan ødelægge folks hjem, skabe trafikkøer og lamme hele byen. Derfor går vi målrettet efter at bruge holdbart udstyr med en lang levetid. Vi har brug for at vide, at tingene fungerer, siger han.

Stationen er den ældste og største i byen, og den flytter spildevand og regnvand og forebygger oversvømmelser for omkring 500.000 indbyggere i den ungarske hovedstad. Det gør den til et knudepunkt i Budapest Canalization Works' netværk. Byen og Veolia ejer virksomheden i fællesskab. Den betjener de mere end 1,7 millioner indbyggere i metropolen.
- Indbyggerne er afhængige af os, og de vil helst ikke høre om os. De vil egentlig bare gerne have, at vi gør vores job, og at der ingen problemer er. Og det samme forventer vi af vores partnere, siger György Palkó.

Et godt partnerskab
Hos Grundfos sætter man stor pris på det velfungerende partnerskab med de ungarske spildevandseksperter. Virksomhedens ungarske salgsselskab spiller en afgørende rolle i partnerskabet og ser mange fordele i samarbejdet.

- De sætter barren højt og forlanger, at deres partnere er engagerede og leverer den højest mulige kvalitet. Ved at være tæt på dem gennem vores serviceaftale og andre partnerskaber kommer vi til at kende deres behov, i takt med at de opstår, og derfor får vi endnu bedre mulighed for at opfylde dem nu og i fremtiden, fortæller Éva Pásztor, SECA area water utility manager hos Grundfos.

Serviceaftalen kører i to år med mulighed for forlængelse og omfatter desuden renovering, ad-hoc-reparationer samt almindelig fejlfinding.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109