23948sdkhjf

Flyttede 140 km for at få sin læreplads

Værktøjsmagereleven Chafi Nebli fortryder ikke, at han rykkede fra Skive til Kolding for at komme i lære som værktøjsmager.
Med begge hænder drejer 23-årige Chafi Nebli på to hjul, der får CNC-maskinens skydelåger til at lukke sig.

– Så tror jeg, vi er klar til at køre, siger værktøjsmagereleven fra virksomheden Alfa Laval i Kolding.

Chafi Nebli trykker på en knap, der får et fastspændt stykke stål i maskinen til hastigt at dreje rundt. Med blikket stift rettet mod stålblokken indstiller han maskinen til at dreje stålet, så han rammer et præcist mål.

Det er ikke alene ved CNC-maskinen, at Chafi Nebli er målrettet. I dag er det over tre år siden, at Chafi Nebli valgte at flytte fra sine vante omgivelser i den nordvestjyske by Skive til fjordbyen Kolding i Sydjylland for at få sin læreplads.

– Jeg ville ikke stå her i dag, hvis jeg ikke var villig til at flytte efter lærepladsen. Men jeg er glad for, jeg gjorde det, siger han uden at tøve.

Rejsevillige lærlinge glæder virksomheden
Inden Chafi Nebli begyndte på værktøjsmageruddannelsen, læste han til personvognsmekaniker. Da han havde svært ved at finde en uddannelsesaftale inden for denne uddannelse, var han heller ikke i tvivl om, at han skulle slå til, da muligheden om en læreplads inden for værktøjsmageruddannelsen opstod hos Alfa Laval – også selv om virksomheden ikke lå i nærområdet.

– Afstanden skulle ikke bremse min drøm om at blive værktøjsmager. Der er aldrig længere hjem til mine forældre, end at jeg kan tage toget, siger han med et smil.

Ole Hansen, som er leder af lærlingeafdelingen hos Alfa Laval, glæder sig over, at der er lærlinge som Chafi Nebli, der er villige til at rejse efter en læreplads.

– Vi arbejder på at være så synlige som muligt på skolerne for at tiltrække flere lærlinge. For vi har brug for dem. Både til at sikre samfundet fremtidige faglærte, men også til at sikre vores egen produktion, siger han.

Virksomheder skal ikke være nervøse
Chafi Nebli forsvinder ind i CNC-maskinen for at måle stålet en ekstra gang. Han skal være sikker på, at målene er helt præcise, inden han programmerer maskinen til at udføre dagens opgave.

– Målene passer. Det er meget godt, siger han tilfreds.

Ifølge lærlingen er det ikke alle elever, der er villige til at flytte over flere kommunegrænser for at få en læreplads. Han tror, at unges alder ofte kan spille ind på deres valg. Han er selv stolt over, at han turde flytte.

– Ikke alene har jeg fået en læreplads, men jeg har også lært at klare mig selv. Jeg er blevet mere voksen. Og jeg ville gøre det igen, hvis jeg havde valget, siger Chafi Nebli.

Kilde: DI Business - [ur]http://di.dk/dibusiness[/url]

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078