23948sdkhjf

Store ordrer skaber travlhed hos Gibotech

Især to projekter til sygehuse skaber travlhed hos Gibotech, hvor konstruktionsafdelingen også tager lavpraktiske midler i brug for at være på forkant med ordrebogen.
I konstruktionsafdelingen hos Gibotech ved Odense hersker der travlhed. Her udvikles robotter og fuldautomatiserede anlæg til traditionel industri, vindmølleindustrien samt sygehusvæsenet.

Indenfor sidstnævnte fylder to ordrer på sterilcentraler til henholdsvis Rigshospitalet og Herlev Hospital meget. Hvilket glæder Magnús Árnason, som er chef for konstruktionsafdelingen i den fynske virksomhed.

Sterilcentraler giver travlhed og besøg af sygeplejersker
- Sterilcentralerne er omfattende opgaver, som udfordrer både min egen afdeling, men også vores elektronik- og softwareafdelinger, som vi arbejder tæt sammen med, siger Magnús Árnason.

Sterilcentralerne skal anvendes til at håndtere rengjort hospitalsudstyr. Udover samarbejdet med kunderne, fylder kravene til især dokumentation meget indenfor projekter til sundhedssektoren.

Som ved alt andet maskinudstyr skal maskindirektivet og diverse standarder overholdes, men udviklingen af sterilcentraler betyder også besøg af sygeplejersker, som for eksempel involveres i design indenfor ergonomi og arbejdsmiljø.

Dyrekøbte erfaringer betaler sig
Magnús Árnason bakkes op af salgschef Mikkel Bjerregaard.

- Vi bevægede os ind i en helt ny verden, da vi startede op den første sterilcentral, som var til Gentofte Sygehus, siger Mikkel Bjerregaard, som giver et eksempel på detaljekravene i sundshedssektoren:

- Her fik vi besøg af 20-25 ansatte fra afdelingen på Gentofte Sygehus, som med hvide handsker kørte fingrene henover alle svejsninger for at tjekke om der sad tråde tilbage i svejsningerne.

I forhold til dengang ved Gibotech nu, at ikke alle dele af et anlæg deler samme strenge krav. En sterilcentral kan være tre etager høj inklusiv, hvor lastbiler kommer med nye varer. Her er der ikke samme kliniske krav som i den del af anlægget, som håndterer de netop steriliserede instrumenter.

- I dag er vi langt skarpere på, at ikke alle områder har samme krav, så vores lidt dyrekøbte erfaringer fra det første projekt betaler sig virkelig i dag, siger Mikkel Bjerregaard.

Investeringer via simuleringer
Samme filosofi ligger bag Gibotechs beslutning om at simulere alle nye anlæg.

- Vi har en mand dedikeret til at simulere, og den ekstra tid det koster at simulere er hurtigt tjent hjem, da vi på den måde minimerer fejl i opstillingsfasen, siger Magnús Árnason.

Opslagstavler og gule lapper
Selvom den otte mand – den seneste ansat i forrige uge - store konstruktionsafdeling hver dag beskæftiger sig med højteknologiske robotbaserede automationsanlæg, fremhæver Magnús Árnason nogle meget lavpraktiske, men uundværlige værktøjer i en travl og spændende hverdag.

På væggene i afdelingen hænger nogle høje tavler fyldt med gule og orange papirlapper.

- På disse tavler er alle opgaver synliggjorte, og det gør, at vi alle kan se, hvor langt hver enkelt medarbejder er med sine opgaver i løbet af en uge, siger Magnús Árnason.

Alle opgaver er delt ind i små delopgaver, og på den måde kan alle hjælpe alle, så stress elimineres.

- Ja, vi har travlt, men med planlægning undgår vi stress. Og ingen sidder herinde natten over, siger Magnús Árnason.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078