23948sdkhjf

Budweg Caliper optimerer produktionen

Frontmatec har hjulpet den fynske virksomhed med at minimere brugen af papir og manuelle arbejdsprocesser.
Budweg Caliper, som renoverer brugte bremsekalibre, ønskede i forbindelse med en optimering af processerne på fabrikken i Odense at minimere brugen af papirer og manuelle arbejdsprocesser og ønskede samtidig at sikre, at ergonomien for medarbejderne blev forbedret.

Da Budweg gik i gang med projektet, blev to maskinbyggere kontaktet angående hardwaredelen:

- Vi forespurgte hos to maskinbyggere, hvoraf den ene er sønderjysk og den anden er den lokale virksomhed Egatec. De valgte Frontmatec som deres samarbejdspartner. Det passede os rigtig fint, for Frontmatec er i forvejen kendt i huset. Så vi ved, hvad de står for, fortæller Bertel Ravn, quality & technology manager hos Budweg Caliper.

Med den nye løsning har Budweg Caliper fået opbygget flere pakkelinjer, hvor Frontmatec har leveret software og skærme til otte arbejdsstationer. Efterfølgende er der desuden etableret en ekspresstation, som kører uafhængigt af pakkelinjen, men som har samme softwareløsning og skærme som på pakkelinjen.

- I bund og grund har de leveret alt omkring styring, altså håndtering af vores varer, fra de kommer ind og skal pakkes, over alt det administrative og styring af brugerfladen, ventiler, printere og kommunikation med det ene og det andet. I tæt dialog med vores IT-afdeling har de kørt en sammenfletning mellem vores ERP-system og de data, de skal bruge for at håndtere det. Det er gået over al forventning, fortsætter Bertel Ravn.

- Det har fjernet en masse administrative opgaver. Den store gevinst er, at det letter arbejdsgangen for medarbejderen, og så er det nemmere at sætte nye medarbejdere i gang, fordi brugerfladen illustrativt beskriver step for step, hvordan tingene gøres. De kan næsten ikke begå fejl. Der er reelt set ikke noget administrativt for medarbejderen ud over at kvittere for det, de er ved at pakke. Når det er gjort, kører det inde bagved i systemerne, fortsætter han.

Vi har opnået en lang række gevinster
Løsningen til Budweg Caliper er bygget i Frontmatecs eget system MES-system GOSystems. Med systemet minimeres den manuelle tid, og processerne bliver så fejlfrie som muligt. En forskel på transportbåndene gør, at der er en opgave i at styre flowet efter vægt og størrelse på kasserne. For at optimere bedst muligt har Frontmatec her udviklet en bufferfunktion, der er kommet til efter den afsluttende test (SAT).

MES-systemet fordeler ordrer fra Budweg Calipers eget ERP-system til den software, der styrer dataudvekslingen mellem motorer, bånd, printere og andet, kontrollerer størrelse og vægt på kasserne samt kapaciteten på båndet. Brugerinterfacet, hvor ordre- og pakkelister vises på en touch-skærm ved hver enkelt af de otte arbejdsstationer, sikrer, at det rigtige pakkes til den enkelte kunde. Skærmen har en alarmstatus på den enkelte linje i anlægget, for eksempel hvis båndet er fyldt. Det forærer operatøren en masse viden om det arbejde, der skal udføres, og hvad status er på linjen.

Hvad har Budweg Caliper fået ud af deres løsning?

- Der er en række gevinster. Det administrative er en stor del af det. Og at vi er enormt fleksible til at trække vikarer ind, der er behov for det i travle situationer. Det næste er alt det omkring ergonomi. Vi har færre håndteringer af varen, siger Bertel Ravn.

- Så er der sikkerheden. At det vi putter i kassen er dokumenteret på skærmen. Hver kunde har sin beskrivelse af produktet, kassen og det, der skal med. Det filtreres fra vores ERP-system gennem Frontmatecs system og ud på pakkelinjen. Det kan helt sikkert mærkes, at der er sket noget rent systemmæssigt. Det giver en masse sikkerhed for, at det vi sender, er det rigtige, forklarer Bertel Ravn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125