23948sdkhjf

Sanistål: Priserne topper til sommer

Stålgrossist advarer kunder mod spekulation i de lave stålpriser – priserne på jern og stål flader ud
De sidste fem år er priserne på stål kun gået en vej, og det er nedad. Men siden påske er priserne steget voldsomt. Hos stålgrossisten Sanistål forventer markedsdirektør Jan Yde Larsen, at priserne på stål vil bremse op i den kommende tid.

- Slutningen af april og starten af maj var ramt af heftige prisstigninger. Det er næsten lidt hysterisk, og der bliver købt voldsomt ind af frygt for yderligere prisstigninger. Jeg tror, det var et udtryk for, at hele værdikæden har haft behov for øget indtjening, og så har Kina hævet priserne over de sidste fire-fem måneder. Vi forventer, at priserne topper omkring sommerferien. Om det bliver om en måned eller tre er stadig for usikkert at spå om, siger Jan Yde Larsen.

Han understreger, at stålmarkedet nærmere er udsat for flaskehalse og ikke strukturelle problemer.

- Jeg vil råde stålforbrugerne til at købe ind som sædvanligt. Det kan hurtigt give bagslag, hvis man begynder at spekulere i at have store stållagre. Stålpriserne afhænger grundlæggende af den globale økonomi, og derfor er det svært at forudsige markedet langt ud i fremtiden. Når vi kommer over sommeren, bliver det afgørende, om stålværkerne har fyldte ordrebøger eller ej, siger Jan Yde Larsen.

EU og USA har i den seneste tid taget politiske skridt for at imødekomme det meget billige kinesiske stål, der har oversvømmet stålmarkederne og fået priserne til at falde. I USA har myndighederne hævet toldsatserne for nogle ståltyper med over 500 procent, mens EU-Kommissionen for tiden undersøger, om kinesiske stålproducenter får ulovlig statsstøtte fra kinesiske myndigheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251