23948sdkhjf

Astronaut-Andreas åbnede robotkonference

Robotkonferencen RoboBusiness Europe i Odense er i fuld gang. Der er åbnet en lang række stande, og der er indlæg af nogle af de største robotnavne i verden.
Den danske astronaut Andreas Mogensen stod for åbningstalen onsdag på robotkonferencen RoboBusiness Europe i Odense, da han viste og fortalte om, hvordan han har styret en robot i på Det Tekniske Universitet i Delft i Holland oppe fra rumstationen.

Forsøget skal vise, hvordan det engang i fremtiden kan være muligt at styre robotter fra jorden, som befinder sig eksempelvis på månen eller på Mars.

Styrepinden oppe i rumstationen gav følemæssig feedback for den modstand, som robotten stødte på. Men udfordringen for Andreas Mogensen var, at er et til tre sekunders forsinkelse på signalet.

Desorienteret
Andreas Mogensen fortalte også om hverdagen ombord på rumstationen, hvor astronauterne befandt sig i vægtløs tilstand. På den første dag følte Andreas Mogensen sig pludselig helt desorienteret. Han kunne ikke finde ud af, hvor han var henne på rumstationen. På trods af, at han nede fra jorden havde bevæget sig rundt i en kopi af rumstationen mange gange.

Det varede lige indtil en venlig astronautkollega gjorde ham opmærksom på, at Andreas sad på loftet og ikke på gulvet. Derfor så han det hele oppefra. Det tager noget tid at vænne sig til, at man er vægtløs, og der i den forstand ikke er noget, der er op eller ned.

RoboBusiness Europe varer til fredag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235