23948sdkhjf

Topchef: Brexit kan koste os på indtjeningen

AC Hydraulic har Storbritannien som et af virksomheden største markeder – direktøren frygter derfor et britisk farvel til EU.
Hos AC Hydraulic, der producerer løfteudstyr til autobranchen, krydser man fingre på torsdag den 23. juni, hvor briterne skal beslutte, om de skal vende tommelfingeren op eller ned til et fortsat medlemskab af EU.

Den Viborg-baserede virksomhed eksporterer mere end 85 procent af produktionen, og efter Tyskland, Danmark og Frankrig er Storbritannien det største marked. Eksporten til Storbritannien udgør 10 procent af AC Hydraulics årlige omsætning, og det er derfor et vigtigt marked for virksomheden.

Derfor følger den administrerende direktør, Claus Anker Christensen, spændt med i, hvad der sker på den anden side af Nordsøen.

- Vi vil være kede af, hvis Storbritannien melder sig ud af EU. Det vil sætte hele projektet flere år tilbage og vores afsætning til det engelske marked vil ligeledes blive sat tilbage. Vi betegner i dag det engelske marked som vores hjemmemarked. Vi har engelske bankkonti, vi handler i pund og har engelske sælgere – melder de sig ud, vil det få indflydelse på pundet og dermed ramme vores indtjening, siger han.

Lige nu mærker AC Hydraulic ikke, at eksporten til Storbritannien er afventende. Virksomheden har derimod oplevet en fremgang i eksporten til de britiske øer siden sidste år. Men det skyldes ikke mindst nye produkter og en mere aggressiv markedsføring, der har dæmmet op for eventuelle fald i eksporten.

Hele EU lider skibbrud
Selv om afstemningen i næste uge kan ramme AC Hydraulic på pengepungen, så foretrækker Claus Anker Christensen at se på problemet med globale briller.

- Melder Storbritannien sig ud, så lider det europæiske projekt skibbrud. Det er en af de helt store og vigtige medlemsstater, og en udmelding vil ramme hele det indre marked. Vi mister momentum, og det giver usikkerhed i både markedet og for de virksomheder, der eksporterer over grænser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079