23948sdkhjf

Fem fra fremtiden – og de er her allerede

Et halvt århundrede efter dansk designs guldalder er en ny generation af designere og indretningsvirksomheder på vej ud af de lange skygger, som mestrene fra 50’erne og 60’erne har kastet over dansk design. Her er fem af de fremadstormende virksomheder, og den gode nyhed er: Der er mange flere derude i bølgen af ‘new nordic’...

Sofakompagniet

Sofakompagniet er en webbaseret butik, stiftet af Cathrine og Christian Rudolph i 2012. De har en målsætning om at levere lækkert design i høj kvalitet til lave priser. Det skal ske ved at skære mellemled væk, holde butikken på nettet og så ellers fremstille sofaerne på egen fabrik i Vietnam. Også konkurrenten Nordic Sofa kører efter lignende principper – dog har Sofakompagniet et showroom i København.

Muuto

Muuto er stiftet af Kristian Byrge og Peter Bonnen i 2006 – Byrge havde tidligere været med til at stifte Michelin-restauranten Noma. Blandt de mest kendte designs fra Muuto er reoler, man selv kan stable, så ikke to er ens – måske skal Montana til at kigge sig over skulderen?

Hay

Hay blev stiftet i 2002 af Rolf og Mette Hay samt Troels Holch Povlsen. Siden er designvirksomheden, der laver både møbler og mindre indretningsting, gået fra succes til succes på trods af, at finanskrisen kom i vejen. Hay har i dag butikker og kontorer i en lang række lande.

Friends & Founders

Friends & Founders, etableret af Rasmus og Ida Linea Hildebrand i 2013, laver meget enkelt og stilrent design, som det er meningen kan bruges mange steder; i køkkenet, i stuen på kontoret – og ude såvel som inde. Derfor bruges materialer som sandstøbt aluminium, stål, lærketræ og messing i rå overflader, der patinerer flot. Møblerne produceres i Danmark og Sverige.

Normann Copenhagen

Jan Andersen og Poul Madsen skabte Normann Copenhagen i 1999, og i 2002 lancerede de deres første produkt, lampen Norm 69. Normann Copenhagens designs består af både tekstiler, mindre indretningsprodukter og møbler.

Læs flere historier gratis i specialmagasinet Dansk Verdensklasse

Artiklen er en del af temaet Dansk Verdensklasse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111