23948sdkhjf

Hygiejniske lejer i voldsom vækst

Omsætningen vokser med 50 procent og lejerne bliver større. Hygiejniske lejer er i fremdrift hos BJ-Gear
Fødevaregodkendte stå- og flangelejer er i høj kurs, når fødevareindustrien skal investere i nye lejer. Det fortæller transmissionsvirksomheden BJ-Gear fra Skanderborg, der som de eneste i Danmark producerer fødevaregodkendte lejer.

- Siden vi overtog salget af NG-lejer for tre år siden er omsætningen vokset med 50 procent, og vi har udvidet med to ekstra dimensioner på 50 mm og 60 mm i diameter. Vi oplever helt sikkert, at der er en øget efterspørgsel på hygiejnisk designede lejer. Det er primært inden for fødevareindustrien, men medicinalindustrien og dele af den petrokemiske industri har også fået øjnene op for de hygiejniske lejer, siger Flemming Graversgaard, administrerende direktør i BJ-Gear.

Lejerne har runde hjørner og glatte overflader, og er fremstillet i det stabile materiale Baydur, der kan tåle temperaturer fra minus 30 grader til plus 100 grader.

Tre årsager til succes
Der er tre årsager til, at de hygiejniske lejer vinder frem: Det er øget hygiejne og mindre risiko for kontaminering, kombineret med den stigende fokus på fødevaregodkendelser fra EU og amerikanske FDA, og så kan de vandtætte NG-lejer køre under vand, uden at fedtet bliver skyllet ud.

Fedtet, som også er fødevaregodkendt, bruges til at holde for eksempel vand og rengøringsmidler ude. Dette betyder, at de kan rengøres direkte i proceslinjen, og at de kan højtrykrenses fra alle sider.

NG-lejerne lever også op til brancheforeningens EHEDG’s vejledninger om hygiejnisk design.

Hygiejnisk design spreder sig
BJ-Gear købte virksomheden NG-Teknik og deres NG-lejer i starten af 2013, hvor produktionen var lagt ud til to underleverandører. Men den stigende efterspørgsel fik BJ-Gear til at hente produktion hjem til Skanderborg ved udgangen af 2014.

Det krævede investeringer i en Krauss-Maffei plaststøbemaskine, samt en Nakamura-Tome AS-200 CNC-styret drejebænk, med tilhørende Kuka-robot til automatisk loading og unloading. Men det er ikke kun de fødevaregodkendte NG-lejer, som er i høj kurs. BJ-Gear oplever over en bred kam en stigende efterspørgsel på hygiejniske løsninger, og derfor har de også udvidet sortimentet af hygiejniske løsninger på flere fronter.

- Vi ser øget interesse for hygiejnisk designede løsninger. Vi har netop lanceret et keglehus i rustfri stål, og et nyt program af maskinfødder der også er i et hygiejnisk design, fortæller Flemming Graversgaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095