23948sdkhjf

Vupti: 3D-printede beslag presser pris og vægt ned

3D-print af metal vokser eksplosivt, blandt andet hos Materialise i Belgien. De har 3D-printet beslag til en tredjedel af prisen og med en meget lavere vægt.
Markedet for 3D-print af metal udvikler sig kraftig i disse år. Det kan man konstatere hos en af Europas største udbydere af 3D-print, Materialise i Belgien. Firmaet har 1.300 ansatte og aktiviteter i 15 lande, og aktiviteterne er vokset kraftigt år for år.

- Markedet for 3D metalprint udvikler sig hurtigt. Vi ser det i mange forskellige sektorer, blandt andet i autoindustrien og til implantater. Til implantater er 3D-print en helt perfekt teknologi, fordi der er tale om et-styks produktion. Der er fra mange virksomheder er en stor interesse i 3D-printing, men fordi det er en ny teknologi, så skal nogle af dem også lige finde ud af, hvor de kan bruge 3D print, så det giver mening økonomisk, siger Bart Van der Schueren, som er vicedirektør med ansvar for det industrielle område.

Materialise har udviklet et nyt design for en lille enhed, som skal suge meget tyndt cigaretpapir til sig og flytte papiret et andet sted hen.

I stedet for en lille blæserenhed og et beslag til at sætte den fast har Materialise lavet det hele i et stykke. Det er blevet til et meget mere enkelt design end det eksisterende, og vægten er reduceret fra 270 gram til 65 gram.

- Vi har samtidig reduceret prisen fra 900 til 250 euro, og gjort enheden væsentligt lettere at installere i maskinen, fortæller Bart Van der Schueren, der er vicedirektør i Materialise, og fortsætter:

- Det er et eksempel på, at når man laver 3D-print, så skal man tænke i helt nye designs.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.254