23948sdkhjf

Sådan får du flygtninge ind i virksomheden

Det er bare at ringe til jobcenteret. Sådan siger Allan Schmidt, formand for DI Lolland/ Falster, som har gode erfaringer med at hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet
I april blev regeringen, og arbejdsmarkedets parter enige om en aftale, der skal få flere flygtninge ud på det danske arbejdsmarked.

Fra 1. juli starter den to-årige integrationsgrunduddannelse(IGU) for flygtninge.

Målet er, at få flere flygtninge hurtigere ud på arbejdsmarkedet. Virksomheder kan tage en flygtning ind til en løn, der svarer til elevløn.

I en periode hvor ledigheden er på vej ned, er der grund til at give flygtninge en chance. Sådan lyder det fra Dansk Industri (DI).

- I en tid hvor vi har en relativt lav ledighed, så bliver vi som virksomheder nødt til at udvide horisonten, når vi skal finde nye medarbejdere. Samtidig er vi nødt til at være med til at hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet, så de ikke ender med at blive en belastning for samfundet, men en værdi, siger Allan Schmidt, formand for DI Lolland Falster.

Lokalformanden forklarer, at den bedste måde at komme i kontakt med flygtninge, der har de rette kompetencer, er igennem det lokale jobcenter.

- Det er bare at ringe ned på det nærmeste jobcenter og høre, hvordan de arbejder med flygtninge. Mange jobcentre visiterer flygtninge efter deres kompetencer og uddannelse. Derfor kan de hjælpe med at finde de rigtige kandidater, som så kan starte i praktik, siger Allan Schmidt.

Allan Schmidt er også administrerende direktør i A. Schillers Maskinfabrik i Nykøbing Falster. Han har selv erfaring med bosniske flygtninge tilbage i 1990’erne.

- Vi har stadig bosniske medarbejdere ansat i dag. De kom ind i virksomheden efter de kom til Danmark som flygtninge for over 20 år siden, og er virkelig stabil og dygtig arbejdskraft, siger Allan Schmidt.

Grunduddannelse for flygtninge er startet

Fra 1. juli træder den nye integrationsgrunduddannelse(IGU) i kraft. hvor flygtninge kan komme i job i en periode på to år til en elevløn der starter på 66 kroner i timen inden for Dansk Metals overenskomster.

Ordningen skal fungere som et supplement til virksomhedspraktik, løntilskud og opkvalificering, og målet er, at flygtninge i en kombination af uddannelse og arbejde på en virksomhed på længere sigt kan varetage et job på almindelige arbejdsmarkedsvilkår.

Der gives en bonus på 20.000 kroner når en flygtning har gennemført de første seks måneder af IGU-uddannelsen og yderligere 20.000 kroner når det to-årige forløb er afsluttet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079