23948sdkhjf

Danske maskiner er koblet på internettet som aldrig før

Danmark er i top, når det handler om at forbinde maskiner via internettet. Ekspert appellerer til endnu tættere parløb mellem industri og teknologiproducenter.
De nordiske lande dominerer toppen af verdensranglisten, når det kommer til antallet af maskiner, der er forbundet via internettet, også kendt som Internet of Things.

Det viser tal fra FN’s agentur for information og kommunikation, International Telecommunications Unions.

Danmark lander på en flot sjetteplads, mens Sverige topper listen med over dobbelt så mange maskiner, der er forbundet via internettet.

Den nordiske dominans inden for machine-to-machine-teknologi (M2M) har flere årsager.

- Det er blandt andet, fordi M2M-klimaet er erhvervsvenligt, og dertil skal lægges, at Skandinavien som sådan er homogent rent teknologisk og delvist også sprogligt og kulturelt. Firmaer som Ericsson og Nokia og andre kan takkes for at have gødet jorden for Internet of Things, siger Rasmus Ulslev Pedersen, lektor ved Copenhagen Business School (CBS) og ekspert i Internet of Things.

Integrerede sim-kort viser vej
At Sverige er så meget foran resten af Norden og verden skyldes en enkelt virksomhed:

- Det bunder i, at specielt kæmper som Ericsson har været meget opmærksomme på M2M i mange år. De er en global spiller, der også præger Norden i stor grad, siger Rasmus Ulslev Pedersen.

Hvis danske industrivirksomheder gerne vil fortsætte med at have et højt antal maskiner, der er forbundet via internettet, så skal industrivirksomheder søge nye samarbejdspartnere.

- De står overfor den udfordring, at der er styr på M2M inden for traditionelle siloer, men for at holde konkurrenceevnen fremadrettet så skal der arbejdes holistisk og hen imod en tvær-sektor tankegang, siger Rasmus Ulslev Pedersen.

Han fortæller, at nye teknologier som embedded sim-teknologi fra virksomheden GSMA, hvor virksomheder ikke fysisk behøver at skifte sim-kort i forbundne maskiner, kommer til at præge udviklingen, ligesom RFID-teknologi til automatisk identificering og netværkstekonologien NFC.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078