23948sdkhjf

Grossisterne blæser til kamp på nettet

Snart er alle stålgrossister repræsenteret med e-handelsplatforme
Slaget om stålkunderne står nu også på internettet. Når Damstahl lancerer sin e-handelsplatform i slutningen af august, vil alle danske, rustfri stålgrossister byde sig til for kunderne online.

- Vi er definitely last movers, men nu kommer vi med et digitalt servicetilbud til vores kunder, siger administrerende direktør hos Damstahl, Mikael Sthaalros.

Stålgrossisternes kunder kan med e-handlens indtog i branchen nyde godt af muligheder som track-and-trace, online lagerbeholdning, kontostatus og leveringstid. Alt dette gør det lettere og mere fleksibelt at købe rustfri stål og højner gennemskueligheden, som skal kaste gladere kunder af sig.

E-handelsløsningerne frigiver også omkostningskroner hos grossisterne.

- Platformen er en hjælp, fordi sælgeren er en dyr medarbejder, som nu kan bruge sin tid på at sælge fremfor at svare på spørgsmål som ”hvor bliver det af?” eller ”har du husket at skrive en ordre ud?". Så vi får mere ud af vores ressourcer, som jo er menneskene, som også synes, det er sjovere, forklarer Mikael Sthaalros.

Rundede 100 millioner i digital omsætning
I en branche, hvor aktørerne stræber efter at være så omkostningseffektive som muligt, har e-handel allerede medført en mindre revolution hos Dacapo Stainless, der lancerede sin platform for tre år siden.

Administrerende direktør Kristian Sylvest meddeler, at 50-60 procent af ordrerne nu er digitale via webshop og EDI-løsninger (Electronic Data Interchange, red) hos de store kunder. Og e-handlen har ikke mindst haft en positiv effekt på grossistens omkostninger.

- Dacapo rundende sidste år 100 mio. kr. i omsætning på vores e-business-platform. Det har gjort en hel masse for os, og det forklarer også en del af vores vækst, fortæller administrerende direktør Kristian Sylvest, Dacapo Stainless

Også Inox, der i foråret tog springet fuldt ud og lancerede sin udgave af en e-handelsplatform, mærker interessen fra kunderne.

- Vi har lyttet til et budskab i markedet og har nu fået en platform, der er med på beatet. Vi er blevet overrasket over søgningen til løsningen, som lige nu ligger over vores forventninger, siger Henry Hansen, administrerende direktør hos Inox.

Læs analysen her:

Stålgrossisterne skrotter katastrofeår



Se hvem der tjente, og hvem der tabte penge sidste år:

Møg-år: Se branchens nøgletal her

Artiklen er en del af temaet Stålgrossister.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141