23948sdkhjf

Smedeuddannelsen i klemme

Sommerens optag til smedeuddannelsen er faldet markant.
Smedeuddannelsen har det svært. Fire ud af seks skoler har oplevet et markant fald i optaget her i august.

- Vi har et drastisk fald på smedeområdet. Indgangen er mere end halveret. Jeg tror, at smedeuddannelsen vil have problemer med at få nok elever fremover, siger uddannelseschef Kirsten Bach, Roskilde Tekniske Skole. Hun har ansvar for de tekniske uddannelser.

- Vi oplever allerede, at der er virksomheder, som vi ikke kan forsyne med lærlinge, siger hun.

Også uddannelserne i Odense, Vejle og Herning har haft markant tilbagegang i optaget af smede til skoleåret, der de fleste steder er startet omkring 10. august.

Læs også: Tekniske skoler savner smede

- Vi har kun et optag på seks elever. Vi plejer at have det dobbelte. Nogle år har vi været oppe på 16-17 stykker, fortæller Poul Holst, uddannelsesleder på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

I København og i Århus er optaget nogenlunde uæn­dret, men begge steder på et ret lavt niveau.

Kirsten Bach fra Roskilde Tekniske Skole kæder tilbagegangen sammen med de stigende boglige krav til elever, der begynder på en erhvervsuddannelse.

- Jeg tror, at de krav klemmer optaget til smedeuddannelsen, siger hun.

Mangler stadig praktikpladser
På Syddansk Erhvervsskole ærgrer tilbagegangen afdelingsleder Steen Nielsen. Han peger dog samtidig på, at skolen stadig ikke kan få praktikpladser til alle elever, og i stedet må sende mange i skolepraktik.

- Der er et eller andet, der ikke passer sammen. Der er behov for, at flere virksomheder tager nogle smedelærlinge, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094