23948sdkhjf

DIRA Automatiseringsprisen 2016: Welltec automatiserer sig til seksdobling af maskintimer

Welltec i Allerød satser kraftigt på automatisering af CNC-bearbejdningsmaskiner. Det øger maskintimerne, bevarer arbejdspladser og medfører en nominering til årets DIRA Automatiseringspris
Nomineringen til Automatiseringsprisen modtog Welltec i april, fordi virksomheden havde implementeret robotautomation på 10 ud af 25 CNC-bearbejdningsmaskiner. Den udvikling er blot fortsat, og i starten af august nåede den nordsjællandske virksomhed op på at have automation på 20 ud 25 CNC-maskiner.

Derfor forventer manufacturing og sourcingchef Jacob Faurskov også, at målsætningen om at seksdoble maskintimerne per måned i forhold til første kvartal 2015 bliver opfyldt.

- Vi ligger cirka på fire nu og har netop idriftsat næste celle med fem CNC-maskiner, så det skal nok holde, siger Jacob Faurskov til AutomationsFokus.

Yderligere automatisering kræver opdateret maskinpark
Næste skridt mod fuld automatisering kræver udskiftninger i den eksisterende maskinpark.

Ikke alle virksomhedens maskiner kan opgraderes således, at de kan måle emnerne i maskinen, hvilket Welltec har sat som betingelse for at kunne bevare et højt kvalitetsniveau.

- Derfor skifter vi løbende ud, og den første store udskiftning sker i januar, hvor vi får to nye multimaskiner, siger Jacob Faurskov.

Automatiseringer sikrer arbejdspladser og massiv fokus på uddannelse
Welltec, som producerer avanceret brøndteknologi til olie- og gasindustrien, har omkring 800 ansatte. 250 af dem arbejder i Allerød, hvor knap 100 er ansat i produktionen. Jacob Faurskov tvivler på, at det sidste tal havde været så højt uden automatiseringer:

- Så havde vi nok flyttet arbejdspladser til lavtlønslande.

Automatiseringer kræver samtidig uddannelse af de ansatte, forklarer Jacob Faurskov:

- Vi har massiv fokus på uddannelse af alle. Både eksternt hos vores cam-leverandør Delcam, men efterhånden også internt, idet vores eget kompetenceniveau efterhånden er så højt, at vi selv kan uddanne.

Welltec har p.t. følgende celler:

• Mini FMS-anlæg med 180 kg robot og 144 pallettepladser betjener 4 stk. Okuma MU-400 5-aksede fræsemaskiner
• Flytbar robotcelle 10 kg betjener Okuma Macturn 350
• Flytbar robotcelle 10 kg betjener Okuma Multus B300
• Flytbar robotcelle 24 kg betjener Okuma Multus B400
• FMS-anlæg med 180 kg robot betjener 3 stk. Okuma
• FMS-anlæg med 180 kg robot og 144 pallettepladser betjener 5 stk. Okuma 5-,4- og 3-aksede fræsere, dette er et igangværende projekt.
• Universal robotcelle for betjening af Studer CNC rundsliber

Vinderen af DIRA Automatiseringsprisen 2016 kåres ved åbningen af Automatik 2016 i Brøndby den 13. september.

I næste udgave af AutomationsFokus, som udkommer den 2. september, går vi tæt på de to øvrige nominerede, Haarslev Industries og Carlsberg.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2016.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283