23948sdkhjf

Egatec skal levere fuldautomatisk anlæg til gartneri

Egatecs administrerende direktør Mads Nychel ser stort automationspotentiale i gartneribranchen
Den fynske ingeniørvirksomhed har netop indgået en aftale med det store Odense-gartneri Rosborg om levering af en automatisk pakke- og palleteringslinje.

Løsningen består af et pakkeområde, som ved hjælp af to kasserejsere skal pakke krydderurter i potter, der er arrangeret i plastbakker, ned i kasser. De to pakkelinjer er forsynet med en toplukker, hvor de fyldte kasser køres gennem og videre i Egatecs EGApicker, hvor der foretages palletering i det valgte mønster.

Gartneribølge om tre-fem år
For Egatecs Mads Nychel kan aftalen være startskuddet til noget stort. Især hvis den såkaldte PSO-afgift som forventet afskaffes.

- Store, danske gartnerier har de senere år investeret i eksempelvis Sverige og Tyskland. Men afskaffelsen af PSO-afgiften giver de danske virksomheder mod på at investere i ny teknologi, siger Mads Nychel til AutomationsFokus, og fortsætter:

- Gartnerierne tør nu igen investere i Danmark og med de utroligt mange hænder i gartnerierne, så forventer vi en bølge indenfor de næste tre-fem år.

Store arealer og levende organismer
Aftalen med Rosborg vil ifølge Mads Nychel være en god reference for Egatec, som håber at høste mange, gode erfaringer i det fynske gartneri.

Det er altså et strategisk skridt at gå ind i gartneribranchen, som dog ikke adskiller sig væsentligt fra mange af Egatecs øvrige projekter.

- Største forskel er de store arealer på 150.000-200.000 kvadratmeter samt det, at vi skal håndtere levende organismer, siger Mads Nychel, og tilføjer:

- Og så er det en branche, hvor der er ekstra travlt omkring højtiderne, men det er der jo også indenfor fremstilling af gløgg, som vi også har arbejdet med.

Egatec udvider per 1. september medarbejderstaben med endnu en ansat, så den vil tælle 23.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266