23948sdkhjf

Millioner til at fremme brug af data og robotter

Et nyt partnerskab og en pulje med 42 mio. kr. skal fremme avanceret produktionsteknologi i de små og mellemstore virksomheder.
Et nyt erhvervspartnerskab trækker nu i arbejdstøjet for at fremme en teknologisk og digital omstilling i de små og mellemstore produktionsvirksomheder. Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion skal over de næste fire år formidle viden og udmønte 42 mio. kr. til fremme af ny teknologi i danske produktionsvirksomheder.

- I regeringens strategiske arbejde for et Danmark i Vækst er det en topprioritet at sikre, at Danmark kommer med på bølgen om Industrialisering 4.0, hvor brugen af data, robotter og avanceret teknologi flyder sammen. Nu går vi helt konkret ind og understøtter produktionsvirksomhedernes omstilling til avanceret produktion ved brug af ny automatiserings- og digitaliseringsteknologi, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Mange SMV'er har i dag ikke en automatiseret produktion og benytter ikke digitalisering eller teknologi i samme grad som de store virksomheder, ifølge en undersøgelse fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Det på trods af, at virksomheder med en automatiseret, digital produktion typisk kan producere flere varer med færre fejl, hurtigere og billigere, hvilket øger produktiviteten og styrker konkurrenceevnen.

- Den nye tilskudsordning skal afhjælpe nogle af de primære barrierer, vi ser for øget automatisering og digitalisering i danske produktionsvirksomheder. Regeringen ønsker, at SMV’erne omstiller sig teknologisk og digitalt, så de fortsat kan bidrage til at fastholde produktionsarbejdspladser i hele Danmark, siger Troels Lund Poulsen.

Det nye partnerskab skal ud over at formidle viden om de muligheder, der ligger i omstillingen til avanceret produktion, også give direkte økonomisk tilskud til danske små og mellemstore produktionsvirksomheder.

Erhvervspartnerskabet etableres med deltagelse af DI Industrisamarbejdet/DI Digital, Landbrug & Fødevarer, Dansk Erhverv/IT Branchen, Dansk Metal, IDA Ingeniørforeningen, GTS-Foreningen, Håndværksrådet samt Erhvervsstyrelsen (formand).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109