23948sdkhjf

Iværksætter vil gøre de små glade for robotter

Robotter skal ikke kun ind i produktionen. Danske firmaer skal også tage de teknologiske landvindinger, der foregår i øjeblikket, til sig, lyder det fra Corepath Robotics
CorePath Robotics i Odense er en af de danske robotvirksomheder, som udvikler teknologier, der falder under betegnelsen Industri 4.0 - en paraplybetegnelse for alle de teknologiske landvindinger, der foregår i øjeblikket.

Robotvirksomheden håber at kunne inspirere den danske industri til at tage de nye teknologier til sig:

- Ved Corepath Robotics satser vi ikke alene på at få flere SMV’er til at øjne muligheden for at anvende robotter i deres produktion, men også at gøre dem mere venligt stemte over for de mange muligheder, som Industri 4.0-teknologier kan tilbyde. Med tiden håber vi på at se en større hjemtagning af produktion i Danmark, hvilket vil betyde flere danske arbejdspladser, og at vigtig produktionsviden forbliver i Danmark, siger administrerende direktør i CorePath Robotics, Jimmy Alison Jørgensen.

Robotter bliver mere end blot et værktøj
Ifølge DI er op mod 80 procent af virksomhederne i udlandet i gang med Industri 4.0-initiativer, hvorimod tallet kun ligger på 60 procent i Danmark.

- For mig at se handler Industri 4.0 om at tilføre mere intelligens til produktionsløsninger. Som noget helt nyt tilbyder vi software, der gør det muligt for robotter selv at beregne, hvordan opgaver skal løses. Det gør det dermed superlet for produktionsmedarbejdere at anvende robotter ved forskellige processer såsom slibning, polering og fræsning. Robotten bliver med andre ord “bare” endnu et værktøj, som produktionsmedarbejdere kan anvende ud fra deres ekspertviden, fortæller Jimmy Alison Jørgensen.

Iværksættervirksomheden er også i gang med at udvikle et cloudsystem, som i realtid udveksler data mellem robotter, sensorer, computere og servere.

CorePath Robotics
CorePath Robotics blev grundlagt i september 2015, og er et spin-out fra SDU. Virksomheden har været en del af Odense Robotics StartUp Hub siden februar 2016.

Kerneteknologien er en patenteret algoritme, der muliggør, at robotter selv kan planlægge deres arbejdsgang ud fra en 3D-scanning af emnet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096