23948sdkhjf

Vestjyder skal gøde industrivæksten

Nupark Accelerace Management skal løfte regionernes satsning i smart industry.
Små og mellemstore industrivirksomheder vil nu komme under lup. For Nupark Accelerace Management er udvalgt af Danske Regioner til at finde virksomheder med industriel produktion og et ekstraordinært vækstpotentiale.

- Vores tilbud henvender sig til hele landet, og det er både til start-up-virksomheder eller virksomheder med eksisterende produktion. Virksomhederne må have op til 250 ansatte og besidde potentialet til at vokse, for vi tilbyder et træningsforløb for vækstvirksomheder, siger administrerende direktør Peter Petersen, Nupark i Holstebro.

Smart industry-tiltaget er en del af et landsdækkende eliteprogram Scale-up Denmark. Programmet har 165 mio. kr. i ryggen til at finde og optræne virksomheder overalt i landet, så virksomhederne med rekordfart kan blive succesforetagender, der kan tiltrække danske og udenlandske investorer.

Træningsforløb op til to år
Den første fase i Nupark Accelerace Managements arbejde er virksomhedsrekruttering, og rekrutteringen går i gang nu. Væksthuset skal finde og udvælge 30 virksomheder over de næste tre år, der skal en tur i vækstmaskinen - hvis virksomheden altså har lyst.

Og det betyder, at vestjyderne skal i kontakt med cirka 300 virksomheder for at kunne vælge de helt rigtige kandidater.

De udvalgte virksomheder skal derefter i træningsforløb på op til 24 måneder.

- Det væsentligste indhold bliver at realisere potentialet, og det gør vi ved at først at finde virksomhedens hovedudfordring for vækst, og derefter udarbejder vi en strategi, siger direktøren, der tilføjer, at en del af arbejdet også kan gå ud på at finde risikovillig kapital.

Tiden er kostbar
I løbet af efteråret går jagten ind på de 355 iværksættere og mindre virksomheder, som er målet med hele Scale-up Denmark-programmet.

- Med Scale-up Denmark giver vi de dygtigste virksomheder kræfter til at folde deres potentiale ud – hurtigere, end de ellers ville kunne. Og netop tiden er kostbar, når man løber om kap med andre dygtige virksomheder i alle dele af verden, siger Bent Hansen, formand for regionsrådet og vækstforum i Region Midtjylland.

- Samtidig får virksomhederne VIP-adgang til stærke, faglige miljøer, som måske findes uden for deres egen region, siger Bent Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109