23948sdkhjf

Fem-akset power giver grundlag for vækst

Med to fabriksnye, fem-aksede FlexMill LU-620 bearbejdningscentre er AB Metal i Thisted klar til vækst og nye produktionsmuligheder. Flextek står bag leverancerne.
Inden for en periode på 15 måneder har AB Metal i Thisted fået leveret to identiske maskiner. Det drejer sig om modellen FlexMill LU-620, som er et fem-akset, vertikalt bearbejdningscenter. Maskine nummer to blev installeret op til sommerferien.

Med investeringerne ønsker underleverandøren at opgradere sin maskinpark i værktøjsafdelingen. Begge fem-aksede maskiner er leveret og installeret af Flextek i Hedensted. Produktionen er koncentreret om bearbejdning af emner i aluminium.

- Når vi investerer, går vi efter det nyeste og bedste teknologi inden for spåntagning, siger teknisk direktør Lars Buck.

Fordele på stribe
Lars Buck forklarer, at det som udgangspunkt er små serier, de nye fem-aksede maskiner skal fremstille. Det er ordrer, som før krævede flere arbejdsgange – op til fem-seks håndteringer og opstillinger – men som nu kan færdiggøres på én og samme arbejdsproces. Den samme før- og nu situation gælder fremstillingen af de komplekse værktøjer til eget brug.

- Det betyder meget for vores alsidige værktøjsproduktion, at de nye fem-aksede maskiner er fleksible, og det er de for eksempel med rundbord i vuggen. Vi kan nu producere emner, som vi slet ikke var i stand til før, påpeger han.

Lars Buck slår også på, at produktionen – med de reducerede håndteringer og opstillinger – sparer en masse tid, og at gennemløbstiden pr. emne er voldsomt reduceret.

Begge FlexMill-maskiner er klargjort til automation med automatisk dør.

Vækst og udfordringer
AB Metal er inde i en periode med vækst og har ansat fem nye medarbejdere alene inden for det sidste kvartal, så den samlede styrke i dag har passeret 50 mand.

- Vi har meget svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft, så vi er nødt til at uddanne dem selv, siger Lars Buck.

Virksomheden har netop ansat ny klejnsmedelærling og industriteknikerlærling nummer to. Produktionen kører 11,5 time om dagen.

- Med vores mandskab og opgraderede produktionsapparat er vi klar til at lede efter flere nye kunder, fremhæver Lars Buck.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094