23948sdkhjf

VIDEO: Tandhjulsfabrik kører i højt gear

Randers Tandhjulsfabrik investerer løbende i ny teknologi. Senest er en ny stor Liebherr fortandingsmaskine til indvendig fortanding af tandhjul kommet på plads. Se billeder og video fra maskinhallen.
Randers Tandhjulsfabrik, der producerer tandhjul til skibsmotorer, fødevaremaskiner og mange andre anvendelser. har skruet op for ambitionerne og investeret i ny avanceret maskine til fortanding.

Den ny Liebherr fortandingsmaskine gør det muligt for virksomheden at fremstille tandhjul i større dimensioner samt bedre og mere ensartet kvalitet.

- Vi søgte først og fremmest efter en teknologi, der indvendigt kunne fortande større tandhjul end hidtil, og samtidig reducere bearbejdningstiden markant, siger administrerende direktør Palle Martin.



En af Randers Tandhjuls fortandingsmaskiner er ved at skære fortanding på et avanceret tandhjul. Video: Eskil Mann Sørensen

- Den ny maskine betyder, at vi bliver en mere komplet leverandør. Vi kan lave en bedre og mere ensartet kvalitet, og vi bliver mere effektive. Den har også kort omstillingstid. Samtidig er der tale om fuld styring til indvendig fortanding. Det er lidt som at komme fra en Nokia N95 til en smartphone.

Maskinen har kostet virksomheden "på den gode side af en million". Den er købt på en auktion i Tyskland, hvor den har været i drift i nogle få år.

Fortandingsteknolgi er naturligvis en central teknologi for en tandhjulsfabrik. Der er mange virksomheder, der kan dreje, bore og fræse i stål, men ikke så mange, der kan udføre fortandingen. Se video fra maskinhallen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093