23948sdkhjf

Arbejdstilsynet: Vores krav er mere præcise

EU-medlemsstaterne udfylder EU's minimumsregler forskelligt.
Der er som sådan ikke forskel på de fælles EU-krav til svejserøgsudsugning. I EU-arbejdsmiljødirektiver ligger der nogle minimumskrav til, hvor medlemsstaterne skal lovgive. Men tilgangen er forskellige fra land til land og i Tyskland fra delstat til delstat, fortæller Bent Horn Andersen, kontorchef hos Arbejdstilsynet.

Udover de danske regler har kontorchefen det største kendskab til tyske regler indenfor EU.

- Svejserøg kan være kræftfremkaldende, og vi har derfor i Danmark valgt at have ret præcise krav til, hvordan man skal indrette arbejdspladsen i forbindelse med svejsning, mens der i de tyske regler ligger et meget større vurderingselement og krav til at kunne dokumentere effekten af ventilationssystemet. Jeg kan ikke sige, at vi generelt stiller større krav i Danmark, end man gør i de andre lande, men vi er mere præcise i vores krav, siger Bent Horn Andersen.



- Jeg kender EU-reglerne og har en vis fornemmelse af de overordnede krav, som de stiller i Tyskland. Der kan jeg se, at de i langt højere grad et vurderingselement. Til gengæld skal man dokumentere og lave målinger hvert år. Hvor vi er mere klare i vores krav.

Bent Horn Andersen fortæller også, at der ikke er kommet nye regler på området eller sket stramninger på det sidste.

- Vi har ikke et specielt fokus på svejsning i tiden, men vi har altid et stort fokus på svejsning, fordi vi ved historisk, at det er et sted, hvor der er problemer, og hvor det er svært at gøre det rigtigt, uddyber han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11