23948sdkhjf

Startede som lærling – endte som direktør

Thomas Larsen har nu været hos underleverandøren J.E. Pedersen i 25 år.
Det er historien om lærlingen, der arbejdede sig op fra bunden og endte med at overtage hele fabrikken. Jens Erik Pedersen etablerede J.E. Pedersen Maskinfabrik tilbage i 1979. I 1991 begyndte den dengang 17-årige Thomas Larsen som lærling på fabrikken.

Hverken mester eller lærling havde nok regnet med, at Thomas Larsen en dag skulle overtage fabrikken, men sådan blev det.

- Allerede i 2000/2001 vendte vi tanken om, at jeg kunne blive selvstændig – men det handlede jo om at tage det rigtige tilløb, forklarer Thomas Larsen.

Der gik derfor endnu nogle år, før generationsskiftet kunne skydes i gang.

- I 2006 påbegyndte vi så en overtagelse, lyder det fra Thomas Larsen.

Og det var en fabrik i fin form, Thomas Larsen overtog, og den udvikling satte han sig for at fortsætte.

- Vi er gået fra i 2009 at være 12 mand til nu at være 25 mand, og det er en passende størrelse. Vi har fået nogle nye processer i huset igennem årene, og det hænger selvfølgelig sammen med udviklingen inden for branchen, hvor kunderne forventer, at vi følger med tiden, siger Thomas Larsen.

- Der har også været nogle af vores samarbejdspartnere, som vi har tilkøbt. Det lå lidt til højrebenet, så vi kunne sprede vores kundesegment, tilføjer han.

Når det gælder fremtiden, er der ikke lagt op til de store revolutioner – Thomas Larsen forventer at fortsætte i samme spor.

- Vi skal være stabile og have afvekslende produkter – så der er lidt til enhver smag. Også gerne nogle produkter, hvor vi selv udvikler os og skal bruge hjernen, så det bliver lidt Georg Gearløs-agtigt, fortæller han.

- På maskin-siden vil vi gerne være lidt på forkant. Vi har lige investeret i en ny, kompleks CNC-rundslibemaskine ved årsskiftet – mere som supplement til vores nuværende slibeopgaver og for at være klar til fremtidige opgaver, slutter Thomas Larsen.

Der er reception fredag den 9. september kl. 11.00-15.00 på firmaets adresse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.377