23948sdkhjf

BITVA-formand: Energisektor fyldt med muligheder

Industri 4.0 giver nye muligheder for de tekniske leverandører, som også bør have øje på hele energisektoren. Sådan lød det fra BITVA-formand Allan Nelbom under åbningen af Automatik 2016 i Brøndby Hallen.
Industrien er under forandring, og intelligente sensorer, forbundne maskiner, dataopsamling og digitalisering overalt i samfundet sætter dagsorden.

Det kom formanden for brancheorganisationen BITVA, Allan Nelbom, ind på under åbningen af Automatik i Brøndby Hallen. BITVA rummer en bred vifte af tekniske leverandører til industrien.

- Noget af det, som i de seneste år har optaget industrien meget, og som selv politikere og økonomer nu endelig har opdaget, er følgerne af den fjerde industrielle revolution også kaldet Industri 4.0, Internet of Things og andre ’frække’ ord. Industri 4.0 kommer i de kommende år til at stille store krav til alle dele af industrien og ikke mindst til automations- og IT-industrien, som skal få det hele til at fungere, sagde Allan Nelbom.

Han pegede på, at udviklingen ligeledes rammer vores infrastruktur, logistik og boliger.

- Et af de meget aktuelle områder er hele energiområdet, hvor nye former for energiproduktion udvikles, og hvor der er stor fokus på energibesparelser og energistyring både i færdige produkter samt i produktionsprocesser og bygninger. Også den stigende anvendelse af robotter både i industrien og i hjemmene vinder frem, og dagligdags ting fra biler til kaffemaskiner bliver mere og mere automatiserede, sagde Allan Nelbom.

Han henviste samtidig til, at automation og digitalisering giver en stor gevinst for Danmark.

- Den øgede automatisering betyder også, at flere og flere danske virksomheder, som tidligere flyttede deres produktion til lavtlønslande, nu flytter produktionen tilbage til Danmark. Blandt andet på grund af, at lønomkostningerne udgør en mindre del af de samlede omkostninger. Af samme grund er der også færre danske virksomheder, der flytter deres produktion til lavtlønslande, sagde BITVA-formanden, da Automatik 2016 åbnede.

Artiklen er en del af temaet Automatik 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079