23948sdkhjf

Eltraco satser på automation

Automations- og robotløsninger spiller i dag en stor rolle for elektronikvirksomheden Eltraco i Odense. Så stor, at det kræver nyt domicil og nyansættelser.
Da administrerende direktør Mikael Merlin Thomsen i 2004 købte sig ind i Eltraco, beskæftigede den fynske virksomhed sig primært med salg af elektronikudstyr til industrien.

Men Mikael Merlin Thomsen ønskede, at virksomheden skulle have et automationsben og med den senere overtagelse af underleverandøren Flexi Automation, er Eltraco ved at slå sit navn fast i den danske automationsbranche.

- Tidligere var vi blot underleverandører til automatiseringsprojekter, men nu er vi selv leveringsdygtige i robotløsninger, siger Mikael Merlin Thomsen til Automationsfokus.

Simple løsninger til små og mellemstore virksomheder
Eltraco har blandt andet leveret løsninger til vindmølleproducenten Vestas og GN Resound, som fremstiller høreapparater.

Og den odenseanske virksomhed henvender sig især til små og mellemstore virksomheder.

- Vi kommer ikke til at lave flaskesorteringsanlæg til Carlsberg. Til gengæld vil vi gerne hjælpe mindre virksomheder indenfor alle brancher med at finde automationsløsninger, siger Mikael Merlin Thomsen, og fortsætter:

- Mange virksomheder har ikke kapacitet til selv at gennemskue, hvor der kan automatiseres, så her ønsker vi via dialog med kunden at finde de rigtige løsninger.

Testcenter flytter med i nyt domicil
Den rigtige løsning kan kunderne få testet i Eltracos testcenter, som får ny adresse i Odense omkring årsskiftet.

Dermed samler virksomheden lager, administration, testcenter og produktion i et helt nyt domicil.

- Håndværkerne går i gang om fjorten dage, siger den administrerende direktør.

- Vi trækker på Odense Robotics
Eltraco er en del af robotnetværket Odense Robotics, hvilket Mikael Merlin Thomsen ser som en kæmpe fordel:

- Det er ikke meningen, at vi skal lave det hele selv. Skal vi for eksempel bruge visionudstyr eller have noget svejst, benytter vi ekspertisen fra et af de andre medlemmer.

Brugen af Odense Robotics forhindrer dog ikke Eltraco, som p.t. tæller otte medarbejdere, i at ansætte nye medarbejdere for at følge med interessen.

- Vi står overfor flere jobsamtaler i den kommende tid, siger Mikael Merlin Thomsen.

Han forventer også yderligere ansættelser i 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281