23948sdkhjf

- Lær slutkunderne at stille krav til stålet

Trafik- og Byggestyrelsen opfordres til at målrette kommende oplysningskampagner mod slutkunder og aftagere, når det handler om CE-mærkning af bygningsstål.
Maskinmester Evald Trangbæk fra Dansk Carport System opfordrer Trafik- og Byggestyrelsen til at målrette kommende oplysningskampagner med slutkunder og aftagere, når det handler om CE-mærkning af bygningsstål.

- Hvis kunderne begynder at stille krav om, at ydeevnedeklarationen skal vise pålidelige oplysninger og data om styrkeberegning, inden de køber og modtager en stålkonstruktion, så vil det virkelig flytte noget. Derfor mener jeg, at man skal rette informationskampagnerne i kundernes retning, siger Evald Trangbæk.

LÆS også: Ny kritik af stålkontrol

Baggrunden er, at der fortsat ikke er styr på den obligatoriske CE-mærkning og efterlevelsen af EN 1090 blandt de smedevirksomheder, der producerer bygningsstål og stålkonstruktioner.

Det er da også en vej, Trafik- og Byggestyrelsen vil gå.

- Fra slutningen af 2016 vil styrelsen gennemføre en generel informationsindsats - "Kend din byggevare" - om krav til byggevarer, herunder blandt andet CE-mærkning og ydeevnedeklaration. Det sker i tæt samarbejde med branchen og omfatter også, hvad aftagerledet skal være opmærksom på, siger specialkonsulent i Trafik- og Byggestyrelsen, Ditte Helene Bang.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093