23948sdkhjf

Masser af automation på elektronikmesse

Danmark står stærkt internationalt, når det gælder automatisering. Det var et af budskaberne på årets elektronikmesse, hvor der var masser af fokus på automation og Industri 4.0. Automationsfokus var blandt de 3.608 gæster i Odense.
Der var masser af foredrag om automation og robotløsninger fra ind- og udland, da elektronikmessen E-16 blev afholdt i Odense i sidste uge, og på sidstedagen af den tre dage lange messe var der workshop, hvor elektronikbranchen kunne blive klogere på robotindustriens behov, krav og rammebetingelser.

Samtidig fik de interesserede mulighed for at debattere udfordringer og barrierer for markedet som komponentleverandør direkte med robotproducenter og industrieksperter som for eksempel Claus Risager, direktør i Blue Ocean Robotics, Preben Hjørnet, direktør, Blue Workforce, og Søren Peter Johansen fra Teknologisk institut.

Amerikansk tro på Danmark
Amerikanske Stan Earley fra Universal Instruments holdt et foredrag om danske elektronikvirksomheders fremtidsmuligheder indenfor automations- og robotløsninger.

Som tegner lys.

- Danske og andre europæiske virksomheder har nogle klare fordele på globalt plan, sagde Stan Earley.

- I eksempelvis Kina har ingeniørerne næsten ingen erfaring med at automatisere, fordi manuel arbejdskraft har været så billig, at det aldrig har kunnet betale sig at automatisere, uddybede amerikaneren, hvis eget hjemland oplever stor mangel på ingeniører, som er et must for effektiv automatisering.

Internet of everything
Og ingen kommer uden om automatisering, slog en anden foredragsholder, it-guruen Preben Mejer fast.

Ikke bare internet of things, men internet of everything, er over os. I 2025 vil der være et net med 80 milliarder ”dimser” og apps i 2025.

Ifølge Preben Mejer vil enheder gå fra at være ubegavede til at være aware og i stand til at handle autonomt og selvstændigt.

- Med Internet of things udviklingen står vi overfor et af de største spring indenfor teknologi nogensinde, fortalte Preben Mejer overfor et så stort publikum, at alle sidde- og ståpladser blev taget i brug, og enkelte satte sig på gulvet helt foran Preben Mejer.

Interessen for automation, industri 4.0. og internet of things er stor. Også på E-16.

Læs mere om: E-16
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.518