23948sdkhjf

Ny partnerskabsaftale om erhvervsuddannelser

Flere unge skal have en erhvervsuddannelse, og derfor skal der oprettes flere praktikpladser. Det er hovedindholdet i en ny partnerskabsaftale.
Inden for visse områder har virksomhederne i dag svært ved at få lærlinge nok, og på andre områder er der mangel på praktikpladser. Derfor har parterne fundet sammen for at skabe en tættere dialog mellem kommunen, uddannelserne og arbejdsgiverne for at få samarbejdet til at fungere bedre.

Partnerskabsaftalen er indgået mellem Frederikssund Kommune, Dansk Industri, UU Vest Region Hovedstaden, Erhvervsskolen Nordsjælland, KNord, TEC og Dansk Metal, og formålet er, at skabe flere lærepladser inden for industriens område, sikre at de unge kender til erhvervsuddannelserne, udvikle samarbejdet mellem erhvervsskolerne, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Jobcenteret samt udvikle samarbejdet mellem alle interessenter inden for erhvervsuddannelserne.

- Vi har behov for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og jeg er overbevist om, at vi er godt på vej i den rigtige retning, sagde borgmester John Schmidt Andersen, da partnerskabsaftalen blev underskrevet.

Mangler lærlinge
Aftalen bliver også godt modtaget hos Dansk Industris virksomheder.

- Vi har sagt det før. Det er ikke praktikpladser, vi mangler i industrien. Men derimod dygtige lærlinge, sagde Jan Sørensen, administrerende direktør i Nordisk Staal og bestyrelsesmedlem i DI Hovedstaden.

- Vi har brug for flere unge, der vil tage en erhvervsuddannelse, og meget gerne unge fra lokalområdet. Med partnerskabsaftalen håber vi, at vi sammen kan arbejde for, at flere unge fra Frederikssund får øjnene op for mulighederne i en erhvervsuddannelse efter folkeskolen, fastslog han.

Står sammen om praktikpladser
Også skolerne glæder sig over aftalen.

- Jeg er meget tilfreds med, at Erhvervsskolen Nordsjælland er med i denne aftale, som vil medvirke til at sikre uddannelsesdækningen i Frederikssund til gavn for både borgerne og erhvervslivet. Vi sender et stærkt signal til kommende elever og forældre om, at vi står sammen om at skaffe praktikpladser, sagde direktør på Erhvervsskolen Nordsjælland, Inge Prip.

- Vi er rigtig glade for, at vi gennem samarbejdet mellem skolerne og erhvervslivet får lov til at vise, hvad erhvervsuddannelserne samlet kan, siger Lone Hansen, der er direktør på TEC, og tilføjer:

- Vi arbejder på, at udbuddet af erhvervsuddannelser bliver større. Med vores fælles partnerskab er der udsigt til flere praktikpladser, og at det lokale erhvervsliv kan få uddannet de medarbejdere, det efterspørger. Vi ser meget frem til samarbejdet.

Den nye partnerskabsaftale bliver ikke den eneste af sin slags. Allerede den 4. oktober 2016 indgår Frederikssund Kommune således en lignende aftale med Dansk Byggeri og erhvervsskolerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081