23948sdkhjf

"Det kan koste millioner"

Bliver Krom 6 ikke godkendt til forskellige anvendelser, kan det få store følger for virksomhederne, siger ejeren af Bjerringbro Fornikling.
FREMTID: Hardy Nielsen tror ikke rigtigt, at EU har forstået, hvad et forbud mod det såkaldte Krom 6 vil betyde for industrien.

Hardy Nielsen ejer Bjerringbro Fornikling, som laver overfladebehandling af metal. Han håber, at industrien vil få en godkendelse til at bruge Krom 6 eksempelvis til hårdforkromning.

- Det er et større problem, end der er nogen, der forstår på Christiansborg og i EU. Skal vi gå over til Krom 3, vil det betyde en total omvæltning i procesrækkefølgen. Det kan koste flere millioner for den enkelte virksomhed, og de fleste vil blive tvunget til at udvide deres produktionsanlæg. Det vil for nogen være en fysisk umulighed. Hvis det kommer så vidt, så kunne jeg forestille mig, at det vil blive en afgørende faktor for, at nogle vil vælge at stoppe deres produktion.

Intet alternativ
Hardy Nielsen kan ikke se noget alternativ til hårdforkromning med Krom 6, og han er meget uenig i brugen af ordet "farlig" om Krom 6.

- Mig bekendt er der ikke noget alternativ, når det gælder hårdforkromning. Vi har brugt Krom 6 i mange år og har derfor stor erfaring med håndtering af det, og vi har fuldstændig styr på miljøet, siger han.

Han understreger, at Krom 6 kun er noget, der findes i forkromnings-virksomheden. Når produktet er færdigt, er der tale om metallisk krom, som er helt ufarligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11