23948sdkhjf

Danpres hiver store tyske ordrer hjem

Gode kontakter har givet Danpres et gennembrud hos flere store tyske virksomheder.
EKSPORT: Danpres i Låsby i Østjylland har fået et gennembrud for eksporten til Tyskland i år.

Virksomheden, som er specialister i stans og buk, har arbejdet kraftig med markedsføring og tilbudsgivning i Tyskland gennem tre år, og nu har det givet resultater.

I årets første otte måneder er der skaffet ordrer til fem store, velrenomerede industrivirksomheder i Tyskland. En af dem sendte eksperter til Danmark, som gennemtjekkede Danpres over fire dage med tysk grundighed, før danskerne fik ordren.

Ordrerne skaber stor optimisme i Låsby, som hidtil kun har eksporteret omkring 10 procent af produktionen.

- Vi forventer at øge eksporten, og vi forventer, at Tyskland bliver lokomotivet for vores eksport, siger administrerende direktør Søren O. Nielsen.

Salgschef med kontakter
Der er ifølge Søren O. Nielsen flere faktorer bag gennembruddet, og opbygning af relationer til tyske virksomheder er noget af det vigtigste.

Danpres ansatte ved årsskiftet Søren Erik Jørgensen som salgschef med den opgave at opdyrke det tyske marked. Han kom fra et lignende job gennem 15 år hos Ib Andresen Industri. Så han havde allerede mangeårigt kendskab til det tyske marked.

- Sørens store kendskab til det tyske marked har betydet meget, siger direktør Søren O. Nielsen.

Danpres har gennem tre år forsøgt at skabe sig et navn i Tyskland blandt andet gennem deltagelse på messer. Men det har ikke givet et afgørende gennembrud.

- Vi må bare sige, at det tager noget tid. Det er vigtigt med relationer. Hvis man ikke har relationer, så kan man let blive valgt fra, siger Søren O. Nielsen.

Tilbyder alternativer
En faktor, som har betydet noget, er, at Danpres ikke bare byder ind på eksisterende produkter, men kommer med forslag til alternative måder at producere på.

- I mange tilfælde går vi ind og udfordrer kunden med forslag til forbedringer af den komponent, som han skal bruge med udgangspunkt i vores viden om produktionsteknik. Hvis de kan bruge de forbedringer, så er det klart, at vi står godt som den underleverandør, som har optimeret produktet, siger salgschef Søren Erik Jørgensen.

- Sommetider foreslår vi et alternativt materiale eller et alternativt design.

Eksempelvis ville en kunde gerne have produceret et bestemt beslag i tre millimeter stål. Men Danpres fandt en anden ståltype og lavede beslaget i to mm stål. Desuden blev en varmegalvanisering sparet. Dermed fik kunden et billigere produkt.

- Det blev en besparelse for kunden på 550.000 kr. om året, fortæller Søren Erik Jørgensen.

Han mener, at han har en fordel ved at komme som dansk sælger i Tyskland.

- Det er nemmere at komme som dansk sælger. Alle tyskere har en relation til Danmark, og vi kan opføre os mere frit, hvorimod når to tyskere mødes, så holder de mere på formerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094