23948sdkhjf

KP Automation har travlt

Store kunder i blandt andet vindmølle- og fødevareindustrien giver travlhed hos KP Automation i Ikast. En positiv travlhed med at følge med ordrer, ansætte nye folk og skabe interesse for automation blandt fremtidens ansatte.
Teknologivirksomheden KP Automation er de seneste år gået fra at være syv til 20 medarbejdere, som beskæftiger sig med avancerede automationsløsninger.

Virksomheden løser således avancerede automationsopgaver i blandt andet forsvarsindustrien, plast- og legetøjsindustrien, elektronik- og vindmølleindustrien, og løsningerne leveres til forskellige lande som USA, Indien og Brasilien.

Senest er den 13 år gamle virksomhed netop også blevet godkendt som Preferred Supplier af automationsløsninger til Arla Foods.

Specialister og tæt samarbejde
De mangfoldige opgaver, hvor enkelte komponenter i et anlæg tilføres intelligens, kræver ofte tæt samarbejde med kunderne.

- Vi ved noget om automation, men det er kunderne selv, der er eksperter i deres produkter, siger administrerende direktør i KP Automation, Kim Poulsen, til Automationsfokus.

Til nogle opgaver benytter KP Automation sig også af faste samarbejdspartnere.

- Eksterne ingeniører gør det muligt for os at skalere virksomheden, så vores egen projektleder eksempelvis anvender fire eksterne ingeniører til et projekt, siger Kim Poulsen, og fortsætter:

- De store projekter, som strækker sig over to-tre år, fylder meget for os, men der er også plads til stand-alone opgaver på 25-30 uger.

Busfulde af studerende
Den bugnende ordrebog giver forventninger om at øge antallet af ansatte til 25 inden årsskiftet. Derfor forsøger virksomheden for tiden at lokke ingeniører til stillinger som programmører, konstruktører og projektledere.

- Det er en stor, men ikke umulig opgave at få ingeniører til Ikast, siger Kim Poulsen, som dog ikke kun søger folk til øjeblikkelig ansættelse.

Tidsperspektivet rækker længere end det.

Derfor inviterede KP Automation i sidste uge et par busfulde studerende fra blandt andet Aarhus Universitet til et arrangement, der skulle åbne de kommende ingeniørers øjne for automationsbranchen.

Og Kim Poulsen glædede sig over de unge menneskers engagement og interesse i de avancerede robotløsninger.

- Ingen stirrede i deres mobiltelefoner, og mange fortalte efter vores oplæg, at deres drøm var at arbejde i netop sådan en virksomhed som vores. Måske indledningsvist bare som praktikanter. Det glæder vi os til at se, om vi kan gøre noget ved, siger Kim Poulsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11