23948sdkhjf

Endnu et jubelår for danske industrirobotter

Den længe ventede IFR-statistik, der fortæller hvor mange robotter, der er installeret, blandt andet i Danmark i 2015, er nu offentliggjort.

Med 628 installerede robotter i Danmark slår 2015 den tidligere rekord fra året før med 20 robotter. Det svarer til en stigning på cirka 3 procent i tilgangen af robotter fra 2014 til 2015.

I Danmark er der nu installeret 7.787 robotter i industrien siden 1990, og 4.450 robotter er under 10 år gamle.

Stigningen i det samlede antal siden 2014 er cirka 9 procent. Det betyder, at der i den danske industri i dag er godt 200 robotter pr. 10.000 medarbejdere.

Ser vi bort fra bilindustrien, placerer Danmark sig igen på en flot tredjeplads over de mest automatiserede industrilande i verden - kun overgået af Sydkorea og Japan.

DIRA’s nye formand, Cornelius Olesen, ser med begejstring på tendensen i den danske produktionsindustri:

- Det er positivt, at den danske produktionsindustri i den grad har taget bolden op og automatiserer som aldrig før. Vi ser flere og flere virksomheder, der trækker deres produktion hjem fra lavtlønslandene og i stedet automatiserer opgaverne herhjemme. Det betyder bedre kvalitet, sikker og rettidig levering, større fleksibilitet og ikke mindst, flere jobs hos de danske produktionsvirksomheder, forklarer Cornelius Olesen og fortsætter:

- Det er derfor også ekstremt vigtigt, at vi får uddannet mange flere unge til jobs i produktionsindustrien. Der er allerede behov for mange kompetente medarbejdere nu, og det bliver mere i fremtiden. Faktisk er manglen på kvalificeret arbejdskraft lige nu den eneste bekymring, jeg har omkring tendensen i den danske produktionsindustri, afslutter DIRA’s formand.
Læs mere om: dira
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219