23948sdkhjf

600 folkeskoleelever besøgte den maritime industri

600 folkeskoleelever var i går på besøg hos i alt 38 maritime virksomheder i de fem store maritime kommuner i Nordjylland.
Arrangementet er målrettet folkeskoleelever og sætter i forbindelse med Danish Maritime Days fokus på de maritime uddannelses- og jobmuligheder, der er i den nordjyske maritime industri. Det er tredje gang, at Marcod afholder arrangementet.

- Vi arbejder kontinuerligt sammen med den maritime industri, maritime uddannelsesinstitutioner, Danske Maritime og Dansk Metal med flere på at øge kendskabet blandt de unge og deres forældre til de attraktive uddannelses- og jobmuligheder i den nordjyske maritime industri. Med disse arrangementer – som et ud af mange - ønsker vi i højere grad at åbne de unges øjne i forhold til et maritimt karrierevalg, siger Christine Lunde, direktør i Marcod.

Ved virksomhedsbesøg i Aalborg, Hanstholm, Hirtshals, Frederikshavn og Skagen fik 8. klasses elever en introduktion til den maritime industri og fik mulighed for at møde og udveksle erfaringer med nogle af de lærlinge, som til dagligt arbejder i miljøet.

Anne Strandquist, HR consultant hos Desmi udtaler:

- Desmi har sagt ja til at deltage i Marcods arrangement for at være med til at sikre, at både branchen og Desmi som virksomhed fortsat er i stand til at tiltrække ny og kvalificeret arbejdskraft. Vi ser det som en god mulighed for at fortælle de unge om de mange forskellige job- og karrieremuligheder, der er inden for vores virksomhed, og samtidig får vi mulighed for at høre, hvad de drømmer om og forventer af os som deres mulige kommende arbejdsgiver.

Logistics manager Poul B. Sauer hos Wärtsilä Svanehøj udtaler:

- Vi har valgt at indgå i samarbejde med Marcod i flere sammenhænge, da vi som virksomhed finder samarbejdet yderst nyttigt for os og for Nordjylland. I forbindelse med Danish Maritime Days har vi haft virksomhedsbesøg for 8. klasses elever i Aalborgområdet, hvor blandt andet Wärtsilä Svanehøj blev besøgt og introduceret som en mulig uddannelsesvirksomhed. Vi tilbyder i dag samarbejde omkring flere uddannelser, for eksempel uddannelser som industritekniker, forskellige kontoruddannelser, samarbejde med ingeniøruddannelserne med mere. Vi vil gerne gennem dette samarbejde og i andre sammenhænge støtte op om et stærkt uddannelsesmiljø i Nordjylland, der gavner regionen med dygtige og velkvalificerede kommende medarbejdere.

Udover virksomhedsbesøgene bestod eftermiddagens program af aktiviteter, som var forskellige for hver enkelt by. Der var blandt andet et uddannelsesløb i Hirtshals, en Challenge Run i Frederikshavn, et oplæg om uddannelsesmuligheder i Hanstholm, små videofilm fra medvirkende lærlinges dagligdag i Aalborg, og i Skagen var der mulighed for at prøve Skipperskolens skibssimulator og en maritim quiz.

Udover Marcod var Dansk Metal, Danske Maritime, World Careers og Maskinmestrenes Forening sammen med en række lokale medarrangører herunder de lokale UU-vejledere værter ved arrangementet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078