23948sdkhjf

Kompakt fiberlaser på programmet

Svejsehuset skal fremover sælge de italienske Cylasere.
Den italienske maskinproducent Cylaser sælger fremover sine fiberlasere gennem Svejsehuset med base i Århus.

Cylaser har eksisteret i 12 år og har i alle årene udelukkende beskæftiget sig med produktion af optiske fiberlasere. Fabrikken ligger i Norditalien og producerer omkring 50 maskiner om året - knap og nap en om ugen.

Direktør Lars Jakobsen fra Svejsehuset A/S i Århus har været på besøg på fabrikken og set, hvordan maskinbyggeren griber opgaven an.

- Cylaser er en hardcore fiberlaserspecialist og producerer nogle kompakte og effektive maskiner, som kan erhverves til nogle meget konkurrencedygtige priser. Og det er den slags fiberlasere, mange af de danske kunder efterspørger, siger han.

Cylaser står selv for produktudvikling og produktion af selve skærehovedet, resten af fiberlaseren er bygget på standardkomponenter. Maskinen er modulkonstrueret og kan sammensættes efter behov op til 8.000 mm x 2.500 mm.

Airplane Structure
Produktkataloget består af to modeller, hvoraf den ene maskine kan fødes med emner fra sideindgang.

- Skærehovedet er placeret i en løsning, Cylaser kalder for airplane structure. Alle de vitale dele sidder i en slæde, som kører i et skinnesystem oppe under maskinopbygningens loft. Den løsning skulle give en mere stabil og præcis skæreproces, forklarer Lars Jakobsen.

Fiberlaseren - baseret på et 6 kW skærehoved - kan skære op til 25 mm stål og 20 mm rustfri stål og aluminium. Maskinen kan også arbejde med komprimeret luft.

- Cylaser henvender sig til virksomheder, som både skærer i tynde og tykke plader. De får en fiberlaser, som er let at betjene, og som er kendt for at have en rigtig fin skærekvalitet, siger Lars Jakobsen.

Artiklen er en del af temaet Spån & Plade.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11