23948sdkhjf

Fynsk maskinbygger hjælper medicinalgigant

Viking CNC har netop leveret en noget usædvanlig maskine til en af verdens største medicinalvirksomheder.
Hos Johnson & Johnson tog man oprindeligt fat i Viking CNC for at få konsulenthjælp til deres produktion af knoglebor. Den hjælp var så kærkommen, at Viking CNC fik lov at levere en hel produktionslinje.

Hidtil har Johnson & Johnson benyttet sig af flere forskellige standardmaskiner i en kompliceret produktionsproces, men en mere simpel tilgang viste sig at være den rette løsning.

- Vi har taget en proces, som i dag laves på enkeltstående maskiner med høj kompleksitet og lang opstillingstid og splitter det op i en række meget enkle maskiner, som er enkle og hurtige at stille op. Derefter forbinder vi dem med et conveyor- og værktøjsholder-system, som arbejder med få mys præcision. Dermed får man den fordel, at man forarbejder på flere maskiner samtidig, fortæller Jan Sørensen fra Viking CNC.

Mulighed for større værktøjer
I alt har Viking CNC forbundet fem maskiner med hinanden, som gennemfører otte forskellige arbejdsprocesser samtidig. Maskinerne er udstyret med en Fanuc-robot, som placerer emnet i en holder, hvor det bliver bearbejdet. Efter endt bearbejdning transporteres emnerne videre til næste bearbejdningsstation, hvor næste proces begynder.

- Det er forskellige slibe-, børste- og polereprocesser, som borene skal igennem. Der er en række fordele i en løsning som vores sammenlignet med den komplekse løsning. I en kompleks maskine må man gå på en række kompromiser – for eksempel med størrelsen på forskellige måle- og bearbejdningsværktøjer, der jo ikke må sidde i vejen for hinanden, forklarer Jan Sørensen.

Lavere cyklustid
Med Viking CNC’s løsning har Johnson & Johnson reduceret cyklustiden fra mere end fire minutter til blot 30 sekunder. Udover at produktionslinjen kan køre flere simultane processer, skyldes det blandt andet, at den danske virksomhed har installeret et simpelt, men hurtigt, værktøjsskifte-system, som kan montere et nyt værktøj på blot fire sekunder.

Jan Sørensen erkender dog, at Viking CNC’s løsning ikke er velegnet til hvilken som helst produktion.

- Produktiviteten i vores setup kræver, at kunden har noget volumen i deres produktion, siger han.

Nu er maskinen så på vej til Schweiz, hvor den skal installeres på Johnson & Johnsons fabrik. Jan Sørensen forventer, at den er klar til drift i midten af november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093