23948sdkhjf

Hygiejnisk design træder ind på scenen

FoodTech byder på verdenskongres om hygiejnisk design, der for alvor er blevet et nøgleord i fødevareindustrien
Hygiejnisk design træder mere og mere ind på scenen i fødevareindustrien. I dag taler alle om hygiejnisk designet udstyr i produktionen, og det smitter af på FoodTech i Herning.

Det skyldes ikke mindst, at den femte udgave af EHEDG’s verdenskongres inden for hygiejnisk design og fødevareproduktion finder sted i MCH Messecenter sideløbende med FoodTech.

Kongressen samler producenter inden for fødevarer, medicin og kosmetik til to konferencedage, hvor der er fuld fokus på at levere praktisk viden til forbedring af produktsikkerhed, proceseffektivitet og produktionseffektivt inden for hygiejnisk teknik og design.

For MCH’s projektleder på FoodTech, John Jensen, har det været en stor fordel at få den internationale messe om hygiejnisk design til Herning sideløbende med FoodTech.

"De delegerede på kongressen får jo mulighed for at kigge ind på messen, og de er stærkt interesseret i dansk fødevareteknologi. Samtidig ser vi nogle udstillere, der ikke har været med før på FoodTech, de kommer med nu, og der spiller verdenskongressen også ind," siger John Jensen, som kalder det en win-win situation, at de to arrangementer afholdes sideløbende.

Hvid dragt og briller

For at understrege industriens aktuelle og stigende fokus på hygiejnisk design, så bliver der på FoodTech ved indgang J1 et område, hvor man kan klæde sig på i hvid dragt, hårnet og sikkerhedsbriller.

Det er tænkt som en event, der i følge John Jensen skal være med til at understrege messen og branchens fokus på hygiejnisk design.

For selvom hygiejnisk design er det, alle taler om, så er der fortsat relativt få, der investerer i det ofte lidt dyrere hygiejnisk designede udstyr og køber det hjem til produktionen. Og branchen afventer, selvom hygiejnisk design øger produktionssikkerheden og sandsynligvis også giver billigere rengøring.

"Udfordringen er at få fødevarevirksomheder til at tage skridtet i retning af hygiejnisk design, og der spiller messen også en rolle," siger John Jensen.

EHEDG-verdenskongressen arrangeres i et samarbejde med EHEDG Danmark, EHEDG International og MCH Messecenter Herning. Kongressen afholdes sideløbende med FoodTech, Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi.

Artiklen er en del af temaet FoodTech 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219