23948sdkhjf

Østjysk underleverandør tager bid af milliardmarked

Ved første øjekast ville man ikke tro, at en mindre maskinfabrik i Østjylland ville være relevant for CERN. Men Maskinfabrikken Horsens Spån Teknik har nu i fem år leveret til det store europæiske center for forskning i partikelfysik i Schweiz.

Leverancerne har skubbet til underleverandørens fokus på eksporten, som nu udgør 35-40 procent af den årlige omsætning.

- CERN-produktionen har sat mere skub i eksporten. Salget sker i Europa, Nordamerika og Indien. For fem år siden var eksporten meget mindre, siger ejerleder David Nielsen, Horsens Spån Teknik.

Ejerlederen tilføjer, at leverancer også indirekte er en god reference, som gør underleverandøren mere interessant for nye kunder.

Seks kontaktpersoner skaber ordrerne
Det var gennem Big Science.dk, at underleverandøren fik skabt kontakten. Hos netværket vurderer man, at der er et marked på 270 milliarder kroner om året på verdensplan. Først havde virksomheden en enkelt kontakt, men nu ringer seks kontaktpersoner i forskellige afdelinger til Ølsted-virksomheden, når de har en forespørgsel.

- Vi drejer og fræser komplicerede emner til mange typer maskiner. Men vi kender ikke den eksakte placering af komponenterne. Vi var ikke bevidste om, at man kunne bruge af vores kompetencer dernede. Vi har kunnet leve op til kravene, og nu har vi hele tiden noget i gang til CERN. Leverancerne udgør 5-6 procent af omsætningen, fortæller ejerlederen.

”Ikke bare huller og spændeskriver”
Spidskompetencerne hos Horsens Spån Teknik er drejning og fræsning, hvor maskinparken tæller to, tre, fire og fem-aksede bearbejdningsmaskiner.

- Vi har blandt andet købt et fem-akset fræsecenter, hvor vi har mulighed for 20 forskellige skruestikker i et automatiseret Lang-system. Man er nødt til at være opdateret, mens man vil være med. Det er ikke bare huller og spændeskiver, som CERN vil have, siger David Nielsen, der har 25 års jubilæum med virksomheden i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079