23948sdkhjf

Danskere udvikler ny energieffektiv mixer

Fire erfarne folk inden for fødevare-maskiner står bag en ny billig og energieffektiv mixer - to af dem har en fortid i Cabinplant. Mixeren visses frem på FoodTech.
Et nystartet dansk firma, Daniatech, er nu på markedet med en ny mikser, blandt andet til fødevareindustrien. Mixeren er i følge Daniatech billigere og mere energieffektiv end de eksisterende mixere.

Daniatech fremviser mixeren for første gang for offentligheden på FoodTech.

Mixeren er udviklet inden for det sidste år, og Daniatech har allerede solgt de tre første mixere. Folkene bag firmaet har lang erfaring inden for industrielle mixere. De har store forventninger til produktet.

Der er tale om en high shear mixer, som kan mixe forskellige våde og tørre materialer sammen til en ensartet masse.

- Der er et kæmpe verdensmarked for de her mixere. Jeg tror, at vi om fem år vil kunne levere en mixer om ugen. Vi forventer at have solgt seks-otte mixere inden nytår, siger Erik Dath Harbo, salgsdirektør og medejer af Daniatech.

Vores mixere vil være velegnede til at blande sovser, rekombinere mælk og producere pandekagedej og mayonnaise og lignende. De vil også kunne bruges til tekniske formål som at blande eksempelvis malinger og til anvendelser i olieindustrien, siger Erik Dath Harbo.

Mixeren bruger 20-40 procent mindre energi end eksisterende pumper. Den er udviklet sammen med belgiske Packo Pumps.

- Vi begyndte at udvikle mixeren sammen med Packo Pumps i januar, og midt på året kunne vi teste en prototype, og nu er vi klar med de første modeller, siger Erik Dath Harbo.

Han fremhæver også, at mixeren vil have et lavere støjniveau end de eksisterende mixere.

Medejere kommer fra Cabinplant

Blandt de fire ejere er også Cabinplants administrerende direktør, Ralf Astrup. Det var egentlig meningen, at mixerne skulle produceres hos Cabinplant på Fyn, og Daniatech skulle have sin ‘rugekasse’ hos Cabinplant.

Men den plan blev afbrudt, da Cabinplant i sidste måned blev solgt til amerikanske CTB-koncern. Nu satser Daniatech i stedet på at starte produktion i Midtjylland.

Det er erfarne folk inden for maskinbygning, som står bag Daniatech. Ud over Ralf Astrup og Erik Darth Harbo er det også Jan Helskov Hansen, økonomidirektør i Cabinplant og Jens Nygaard Andersen, som er velkendt med maskinbygning og med mixere til fødevareindustrien. Erik Darth Harbo og Jens Nygaard Andersen har tidligere været kolleger i Tetra Pak Scanima. Så der er tale om et hold af sværvægtere inden for maskinbygning til fødevareindustrien.

Jens Nygaard Andersen og Erik Dath Harbo arbejder nu begge to på fuld tid i Daniatech.

Artiklen er en del af temaet FoodTech 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235