23948sdkhjf

Robotdebat på workshop

Onsdag den 26. oktober afholdt RoboCluster workshop i ingeniørvirksomheden Addings lokaler i Aalborg
Omkring 30 interesserede og spørgelystne deltagere mødte op, da innovationsnetværket RoboCluster inviterede til workshop om robot- og automationsteknologi hos Adding i Aalborg.
Workshoppen var et af de omkring 15 årlige arrangementer, som RoboCluster afholder.

Arrangementerne er sammen med ti innovationsprojekter og et-to årlige studieture en del af RoboClusters vision.

- Vi arbejder for at gøre Danmark til foregangsland for udvikling og innovativ anvendelse af robotteknologi og automation, hvor det skaber størst værdi for det danske samfund og for den enkelte virksomhed, sagde Bjarke Nielsen, som har været leder af RoboCluster siden 2010.

Små og store cases
Den tre timer lange workshop bød på rigeligt med casehistorier til inspiration for deltagerne.
Blandt andet berettede Lars Gustafson, som leder Intecos Industriel IT og automationsafdeling i Aalborg, om virksomhedens erfaringer med at automatisere et tapperi i Nuuk, mens værterne fra Adding præsenterede deres automationsløsning til Randers Tegl.

I en mindre skala præsenterede Nicklas Buhl fra Bila en robot fra Universal Robots.

Plads til mange flere robotter
RoboClusters Bjarke Nielsen håber, at workshops som den hos Adding kan være med til at udbrede robotterne i danske virksomheder. Ikke mindst blandt mindre virksomheder, hvoraf omkring 60 procent endnu ikke har taget automatisering til sig.

- Jeg hører ofte fra mindre virksomheder, at robotter ikke kan anvendes i deres produktion, virksomheden er for lille, eller deres opgaver er for svære, sagde Bjarke Nielsen på workshoppen.

Han kunne dog samtidig fortælle, at medlemstallet i RoboCluster er støt stigende og nu tæller 170 medlemmer.

Temadag om dataflow
RoboClusters næste arrangement afvikles den 3. november, hvor man sammen med UAS Denmark inviterer til temadag med fokus på drone- og robotteknologis fremtidige dataanvendelse, samt hvordan man søger funding ved hjælp af Horizon2020 programmet.

Temadagen afholdes i HCA Airport i Odense.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219