23948sdkhjf

Industriel revolution 4.0 handler om medarbejderne

Den industrielle revolution 4.0 handler ikke kun om produktion og økonomi. Det vedrører mennesker og jobs, lyder det fra LO i et oplæg, de kalder Arbejdsmarked 4.0
LO vil med en konference ”Arbejdsmarked 4.0, teknologiske tigerspring og fremtidens job”, sætte fokus på en anden del af de forandringerne, som den fjerde industrielle revolution er i gang med at skabe.

- Revolutionen handler ikke kun om teknologiske fix, men om at skabe et samfund, hvor vi alle er rige, lige og trygge. Vi oplever i øjeblikket teknologiske tigerspring i form af for eksempel kunstig intelligens, selvlærende maskiner og robotter, som vil kunne varetage opgaver, der tidligere var forbeholdt mennesker - og revolutionen omfatter hele arbejdsmarkedet – både den private og den offentlige sektor, siger Lizette Risgaard, der er formand for LO.

Alt ændrer sig hurtigere
LO vil derfor have en dialog om lønmodtagerdimensionen, som de kalder Arbejdsmarked 4.0.

- Vi er vant til ny teknologi og forandringer. Men når den teknologiske udvikling kommer til at foregå hurtigere end hidtil, må vi også sikre os, at arbejdstagerne tidsnok får de nye kompetencer, der efterspørges på arbejdsmarkedet, forklarer Lizette Risgaard om formålet med konferencen og understreger, at for at nå i mål er det helt afgørende, at uddannelses-, arbejdsmarkeds-, og erhvervspolitikken hænger sammen.

Nye jobtyper opstår
LO har inviteret en række oplægsholdere, som hver især vil give deres bud på de udfordringer, lønmodtagere står over for.

En af dem er Carl Benedikt Frey fra Oxford Universitet. Hans oplæg belyser om fremtidens teknologier bliver mere arbejdskraftsbesparende og mindre jobskabende. Og hvilke jobtyper, der stadig vil eksistere om 20 år, og hvilke nye jobs og industrier vi kan forvente. Indlægget tager fat på de krav og udfordringer, det stiller til lønmodtagere, arbejdsgivere og beslutningstagere.

Blandt de øvrige oplægsholdere er blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen, forretningsdirektør for ABB’s robotafdeling, Steffen Enemark, og socialdemokraternes formand Mette Frederiksen.

Konferencen afholdes den 21. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063