23948sdkhjf

Aktuatorer skabte heftig aktivitet hos AVN Teknik

Foodtech samler både værktøjsforhandlere, maskinbyggere og slutbrugere i fødevareindustrien. Det gør messen til en helt særlig messe, der ikke ligner nogen andre.
For Brøndby-virksomheden AVN Teknik, der forhandler aktuatorer, og andre mindre komponenter til maskinbyggere, er Foodtech en helt særlig messe.

- Der er ikke mange andre messer, hvor vores kunder er andre udstillere. Det er helt unikt at der er udstillere fra komponenter til maskinbyggere. Den første dag var der en af vores kunder som kom forbi og spurgte om jeg ikke ville komme og over kigge på en af hans demo-maskiner og se om vi kunne levere en ny løsning, siger Flemming Blauert, produktchef i AVN Teknik.

Her har man også kunnet mærke de ekstra mange besøgende på messen.

- Det har siden åbningen summet med liv i hallerne, og der har været stor besøgsaktivitet på vores stand. Der er blevet spurgt flittigt ind til de mange muligheder og fordele ved at anvende f.eks. elektriske aktuatorer i fødevareindustrien frem for pneumatik og hydraulik systemer, siger Flemming Blauert.

AVN Teknik forhandler Thomsons elektriske linære aktuatorer. På Foodtech var det især heavy duty-aktuatoren Electrak HD tiltrak også mange interesserede besøgende på standen.

Samtidig fik Thomsons trapez-spindel Glide Screw en del opmærksomhed. Den er Cleanroom-certificeret i rustfrit stål og kan håndtere op til 175 grader. Det gør den attraktiv til medicinal- og fødevareindustrien.

- Det særlige ved GlideScrew er, at den kun har spiral, og ikke en profilføring bagved. Det betyder at den bliver lejret rigtigt op, og man undgår ubalance. Det gør at den linære føring kan monteres hurtigt og effektivt. Samtidig kræver den ikke meget vedligeholdelse, siger Flemming Blauert.

Messen har ikke kun haft nysgerrige besøgende.

- Vi har fået rigtig mange spændende 'leads', og der er allerede afsendt 2 konkrete tilbud på Thomsons PC-aktuatorer, siger Flemming Blauert.

PC-aktuatorerne kan erstatte eller opgradere maskiner med pneumatiske ISO cylindre, som navnet Pneumatic Conversation hentyder til.

PC-aktuatorerne kan anvendes sammen med alle typer af elektromotorer, AC, DC, Step og Servo og udmærker sig ved at være yderst nemme at regulere i både hastighed, slaglængde og moment.

Konstruktionen er udført i rustfrit stål AISI 304 og har en tæthedsgrad på IP65, også på motorflangen, og kan derfor tåle højtryksspuling med eksempelvis kemikalier, hvilket er ideelt i fødevareproduktionen.

Artiklen er en del af temaet FoodTech 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484