23948sdkhjf

Europa øger global eksport af værktøjsmaskiner

Kina og Brasilien taber terræn, mens Europa øger sin andel af den globale produktion af værktøjsmaskiner. De europæiske producenter af værktøjsmaskiner forventer, at udviklingen fortsætter til næste år.
Der hersker stor politisk usikkerhed for tiden om fremtidens internationale handelsrelationer, og investeringslysten er fortsat relativt begrænset i industriens verden.

Det har smittet af på den globale produktion af værktøjsmaskiner, som forventes at falde med mellem 2-3 procent fra 2015 til 2016.

Det vurderer den europæiske sammenslutning af værktøjsmaskinproducenter, Cecimo.

Faldet svarer til et fald på omkring 11 mia. kr.

Det er især Kina og Brasilien, som trækker både forbrug og produktion af værktøjsmaskiner ned.

Europa sidder nu på 40 procent af verdensmarkedet
Til trods for det globale dødvande, forventer Cecimo alligevel, at de europæiske værktøjsmaskinproducenter står imod og fastholder samme omsætning af værktøjsmaskiner, så den europæiske andel af verdensmarkedet vil stige til over 40 procent i løbet af 2016.

Eksporten fra Europa forventes at lande på lige under 140 mia. kr. i 2016, hvilket er nogenlunde det samme som i 2015.

Eksporten til Asien er svagt faldende på grund af den økonomiske udvikling, mens eksporten til Rusland er gået ned med 30 procent på grund af EU's sanktioner mod Rusland.

Bedre går det mod vest, hvor den europæiske eksport til både Nord- og Sydamerika er stigende, blandt andet på grund af øgede investeringer i automotive industrien i både USA og Mexico.

Cecimo er den europæiske sammenslutning af Værktøjsmaskinindustrien. Cecimo samler 15 nationale sammenslutninger af værktøjsmaskinbyggere, som repræsenterer cirka 1.500 industrivirksomheder i Europa. Over 89 procent af dem er små og mellemstore virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078