23948sdkhjf

Vild interesse for ny ingeniøruddannelse

Der er stor interesse for kommende diplomingeniøruddannelse i biokemi i Kalundborg. Uddannelsen udbydes i samarbejde med lokale industrivirksomheder.

Interessen for at høre mere om en kommende diplomingeniøruddannelse i biokemi i Kalundborg er overvældende. Næsten 600 elever fra hele Sjælland har meldt sig som interesserede i at komme på besøg i Kalundborg og høre mere om uddannelsen, som udbydes af University College Sjælland. Det skriver sn.dk.

- Det har overgået alle vores forventninger. Vi ender faktisk med at måtte sortere i eleverne, da vi simpelthen ikke har plads til alle, fortæller Lene Beck Mikkelsen fra UCSJ til sn.dk.

Da den nye diplomingeniøruddannelse i Kalundborg først optager sine første elever efter sommerferien 2017 og endnu ikke har sin egen skole, skal de potentielt kommende studerende i stedet besøge en række lokale virksomheder, som arbejder tæt sammen med diplomingeniøruddannelsen omkring brobygningsforløbet.

Virksomhederne er Novo Nordisk, Novozymes, NNE Pharmaplan og Kalundborg Forsyning. Derudover samarbejder UCSJ også med Dansk Symbiosecenter omkring besøget.

Under besøgene vil eleverne blandt andet lære om arbejdsprocessen og hverdagen på de forskellige virksomheder, men de vil også møde lokale ansatte, der allerede er uddannede diplomingeniører.

Uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi kombinerer biologi, kemi og ingeniørvidenskab. De studerende kommer til lære, hvordan man bruger mikroorganismer og enzymer til at producere medicin og fødevarer eller rense vand. I hele uddannelsen vil de arbejde med praktiske cases og problemstillinger fra de lokale industrivirksomheder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094