23948sdkhjf

Netværk tager fat i spånerne

DAMRC og Industrisamarbejdet under DI skyder forum med fokus på spåntagning i gang i det nye år.

De danske maskinfabrikker og metalbearbejdende virksomheder er inviteret ind i et nyt spåntagningsnetværk.

Det er Industrisamarbejdet under DI, som har taget initiativet, og det tekniske videncenter DAMRC er omdrejningspunktet. Netværket kigger dybt i teknikken, og det handler både om at minimere indkøringstiden på nye emner og øge produktiviteten.

Det forklarer konsulent Mark Fisker fra Industrisamarbejdet. Det hænger sammen med ønsket om højere produktivitet og udfordringer med at skaffe faglært arbejdskraft, Alle, der har spåntagende processer, har samme udfordringer. Kan du verificere emnet og processen digitalt, inden du sætter gang i bearbejdningen, kan du spare tid, siger Mark Fisker.

Lige nu sendes der invitationer ud omkring det nye netværk, der afholder første møde den 24. januar. Og den første håndfuld underleverandører har allerede meldt klar til netværket.

Helt overordnet er netværket for direktører, ledere og ledende medarbejdere, der arbejder med spåntagende processer, og som hver dag træffer afgørende beslutninger inden for området. Målet er, at netværkets medlemmer ved sparring og netværk med de øvrige medlemmer får perspektiv på sine egne udfordringer samtidig med, at man holder sin faglige viden opdateret.

Der kommer fire årlige netværksmøder, og alle møderne holdes som udgangspunkt på deltagernes virksomheder eller hos andre interessante virksomheder, oplyser Mark Fisker.

Det er muligt at læse mere på

Nyt spåntagningsnetværk

Artiklen er en del af temaet Spån & Plade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265