23948sdkhjf

Fibercon-direktør er nu ejer

Morten Ziwes skal fortsætte den turnaround, han selv var med til at sætte i gang for et halvt år siden.

I juni blev Morten Ziwes indsat som direktør i det daværende El-Bo Produktion. Aktiviteterne her blev flyttet over i det nystiftede selskab Fibercon Komposit.

- El-Bo Produktion var en gammel familieejet virksomhed, som jeg kom ind og overtog driften af, efter den havde været i vanskeligheder i mange år. Jeg initierede en turnaround og en redningsplan sammen med Østjysk Bank, og nu har jeg så overtaget virksomhed, fortæller Morten Ziwes.

Lys for enden af tunnellen

El-Bo Produktion blev i juni erklæret konkurs ved Skifteretten i Randers, men virksomhedens kompetencer lever altså i bedste velgående i de eksisterende rammer, men under nyt navn og ny ledelse.

- Det har været en kæmpe oprydningsopgave, hvor jeg skulle gøre op med mange års forfald. Alle dele af værdikæden er under oprydning og optimering i forhold til for eksempel sikkerhed, miljø, processer og så videre, siger Morten Ziwes.

Endnu kan han dog ikke melde om sorte tal på bundlinjen, men det skyldes, at oprydningen har haft sine omkostninger.

- Vi har udviklet os dårligt økonomisk – men det skyldes, at vi foretager en masse nyinvesteringer og opgraderer vores maskiner og hele virksomheden generelt. Virksomheden bliver nu drevet ansvarligt og under ordnede forhold, men det har kostet. Vi har lavet meget om i produktionen, og vi har skiftet økonomichefen ud og ansat en ny produktionschef. Vi går også i gang med at outcource vores it – alle den slags ting man gør i en klassisk turnaroud, konstaterer Morten Ziwes, der dog også begynder at se resultaterne af de mange investeringer.

- Vi har set en vækst i omsætningen, men bundlinjen kan ikke følge med, fordi vi bruger mange penge i forbindelse med turnarounden. Det tager i hvert fald 18-24 måneder endnu, før vi er i mål med en positiv drift.

Komposit i stedet for stål

På trods af de mange oprydningsopgaver har han også haft tid til at kigge fremad, og de kommende år kommer også til at byde på en kraftig udvikling af den østjyske virksomhed.

Fårup-virksomheden har sine rødder i transportbranchen, hvor man producerer kølekasser til lastvogne og inddækning, luger og låger til tankvogne. Men derudover har Fibercon en vidtforgrenet produktion af kompositprodukter; for eksempel vejr- og klimabestandige manøvrerum og vindmøllevinger.

- Vi laver også en lang række fræseopgaver. Vi har nogle af Danmarks helt store 5-aksede fræsere, der kan håndtere emner på 14x3x3 meter – dem har vi to af, og vi har tre mindre 5-aksede fræsere af en ret anselig størrelse, så vi kan lave vanvittig mange forskellige prototyper, forme, plugs og fræsningsopgaver, forklarer Morten Ziwes.

De kompetencer skal både nuværende og nye kunder præsenteres for.

- Vi vil gerne noget mere på transportsegmentet – vi tror på, at der er en lang række virksomheder, der i dag bruger stål, som i stedet kunne bruge komposit og sandwichkonstruktioner til køretøjer, siger Morten Ziwes.

- Vi afsætter primært i Sverige og Danmark, men vi tror på, at vi har en lang række nye og eksisterende kunder i Danmark, som vi kan arbejde videre med, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109