23948sdkhjf

Her sender de tre patenter afsted om ugen

Forskerparken DTU Scion har øget det samlede antal udtagne patenter med næsten 40 procent i 2016. 81 procent af virksomhederne lancerede nye produkter i 2016.

Innovationstempoet er det seneste år løftet hos Scion DTU i Lyngby og Hørsholm.

Hele 81 procent af virksomhederne i forskerparken, som i vidt omfang består af hardware-iværksættere og opstartsvirksomheder, lancerede således i 2016 et nyt produkt, mens de øgede det samlede antal udtagne patenter med næsten 40 procent til 151.

Det viser en undersøgelse, der er foretaget som et led i forskerparkens resultatrapport.

Scion DTU i tal - 2016

- Vi er meget begejstrede. Tallene bekræfter, at vores højteknologiske udviklingsmiljøer med rådgivere, faciliteter og faglige fællesskaber skaber den innovation, Danmark har brug for. Vi oplever da også stor interesse fra virksomheder og iværksættere og fik sidste år 46 nye lejere, så vi nu i alt er 250 virksomheder i forskerparken, siger Steen Donner, administrerende direktør hos Scion DTU i en pressemeddelelse.

Flere end 240 job blev skabt i 2016, så over 3.000 mennesker nu har deres daglige gang i forskerparken.

240 nye job
At innovation er lig vækst og arbejdspladser bekræftes i resultatrapporten fra Scion DTU.

Syv ud af ti virksomheder i forskerparken voksede således i 2016, mens flere end 240 job blev skabt, så over 3.000 mennesker nu har deres daglige gang i forskerparken.

- Vi siger jo, at intelligens smitter. Og det passer. Der skabes ganske enkelt mere viden, mere vækst og flere job, når opfindere, iværksættere, virksomheder, forskere og investorer bor sammen, siger Steen Donner, der vil skrue endnu mere op for den positive udvikling i 2017.

Alene i Hørsholm regner Scion DTU med, at de 100 virksomheder og iværksættere, der allerede bor i forskerparken, vokser til 120 i 2017.

En af de større virksomheder, der er flyttet til forskerparken, er milliardkoncernen FMC Corporation, som har etableret sit europæiske hovedkontor i Hørsholm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159