23948sdkhjf

Nu laver de det ultra tyndt

Uddeholm Danmark har anskaffet et avanceret anlæg til PVD- og CVD-belægninger. Det betyder hurtigere levering til kunderne.

Uddeholm i Kolding har i et par år tilbudt kunderne PVD- og CVD-belægninger, som blev udført på anlæg i Tyskland. Nu har firmaet taget det fulde skridt og købt sit eget Eifeler-anlæg, som nu er installeret i virksomheden i Kolding.

- Det har været målet for os at kunne levere hurtigere. Det betyder meget for vores kunder. Det kan vi nu, siger Per Stamp, distriktschef og leder af det ny PVD-center.

Det nye center bliver indviet 27. januar klokken 11-15. 

Uddeholm, som er en stor leverandør af værktøjsstål, kan nu påføre hovedparten af de tilbudte belægninger i Kolding. Der er kun få belægninger, der stadig må sendes til Tyskland.

- I princippet kan vi lave 90 procent af alle belægninger her i Danmark. Nogle af de mest brugte belægninger som Variantic, Crosal og Tin Ultrafine vil vi udføre kontinuerligt her i Kolding, siger Per Stamp.

Kørt ind i november
Variantic og Crosal bruges til snitte-, stanse- og trækværktøjer. Tin Ultrafine bruges især til polerede overflader på sprøjtestøbeværktøjer.

Det nye anlæg kan tage emner op til 450 mm i diameter og 486 mm i højden. Den maksimale vægt er 300 kg.

Eifeler-anlægget blev kørt ind i november, og det har kørt efter hensigten. Nu løser de to nyansatte medarbejdere dagligt opgaver på maskineriet.

PVD-anlægget har ikke været helt billigt. Det har kostet "tæt på et tocifret millionbeløb", ifølge direktør Åge Østergaard, Uddeholm. Han ser en god synergi i både at levere værktøjsstål og levere belægninger til stål.

- Vi kan give kunderne en totalløsning.

PVD og CVD er meget tynde belægninger på mellem 1μm og 10μm med meget stor hårdhed, helt op til 4.000 Vickers.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11